Hoe Internet-tv Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Internet-tv Werkt
Hoe Internet-tv Werkt

Video: Hoe Internet-tv Werkt

Video: Hoe Internet-tv Werkt
Video: How to quit cable and stream TV the right way 2024, Mei
Anonim

De technologie vordert in een enorm tempo. Relatief recentelijk kwam televisie in het leven van mensen en nu is het mogelijk geworden om televisieprogramma's via internet te bekijken. Specialisten op het gebied van technologie stellen dat over tien jaar de gebruikelijke televisie niet meer bestaat, iedereen programma's online kan kijken.

Demonstratie van de mogelijkheden van internettelevisie
Demonstratie van de mogelijkheden van internettelevisie

Kenmerken van internet-tv

Er zijn verschillende technologieën om internet-tv aan te sluiten. Een daarvan is het aansluiten van een settopbox zonder tussenkomst van een computer. De settopbox wordt geleverd door internetomroepaanbieders. De apparatuur wordt eenvoudig op de tv aangesloten en het tv-scherm verandert in een computermonitor. De gebruiker krijgt niet alleen de mogelijkheid om de programma's te bekijken, maar ook om het internet op te gaan. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken, heeft u een internetverbinding nodig met een snelheid van 1,5 megabits/sec.

De voordelen van deze methode zijn indrukwekkend. Door verbinding te maken met internet-tv, kan de gebruiker de klok rond naar zijn favoriete zenders kijken. Neem contact op met uw provider voor een volledige lijst met beschikbare kanalen. Daarnaast bieden providers veel aanvullende diensten aan: een tv-archief met de mogelijkheid om programma's in opnamemodus te bekijken, een videotheek met films en andere interessante diensten.

U kunt video-inhoud niet alleen op tv bekijken, maar ook met een computer. Om online inhoud op uw computer te ontvangen, moet u een speciaal programma downloaden. In het geval dat de verbinding met internet wordt uitgevoerd met behulp van een router, kan aanvullende configuratie van de apparatuur vereist zijn. Experts waarschuwen: niet alle routers kunnen tv-internetinhoud ontvangen.

Hoe het werkt

Een IPTV-netwerk bestaat uit verschillende componenten: abonnee-apparaten, een netwerk en een kopstation. Inhoudsstromen komen naar het kopstation van satelliet-tv-kanalen, digitale video, analoge tv. Na ontvangst vindt het proces van formattering en uitzending van inhoud naar abonnees plaats: IP-inkapseling en verzending naar telecommunicatienetwerken. Het opmaakproces omvat ook het wijzigen van de hoeveelheid informatie en toegangssnelheid, het herstellen van de oorspronkelijke vorm van inhoud, filtering en andere processen.

De opkomst van IP-televisie werd mogelijk door de aanwezigheid van snel internet in veel huizen van grote steden. De minimale snelheid die nodig is voor de volledige werking van het systeem is 100 Mbit / s, dus de beste optie voor het overbrengen van internetinhoud is een verbinding via een glasvezelkabel.

Internet TV is een symbiose van internet en televisie. Het belangrijkste verschil met conventionele televisie is interactiviteit, dat wil zeggen de mogelijkheid om in twee richtingen met de gebruiker te communiceren, evenals ondersteuning voor high-definition HDTV-videoformaat. De aanwezigheid van deze voordelen kan ertoe leiden dat binnen enkele jaren het online formaat het traditionele formaat aanzienlijk zal vervangen.

Aanbevolen: