HDMI-connector: Een Lichtpuntje In De Digitale Wereld

Inhoudsopgave:

HDMI-connector: Een Lichtpuntje In De Digitale Wereld
HDMI-connector: Een Lichtpuntje In De Digitale Wereld

Video: HDMI-connector: Een Lichtpuntje In De Digitale Wereld

Video: HDMI-connector: Een Lichtpuntje In De Digitale Wereld
Video: Rutenbeck Communications adapter Connection HDMI 2024, Mei
Anonim

HDMI is tegenwoordig een van de meest geavanceerde digitale interfaces. Tegenwoordig zijn HDMI-connectoren in bijna elk apparaat aanwezig, maar niet iedereen weet waarom ze nodig zijn en wat hun verschillen zijn.

HDMI-connector: een lichtpuntje in de digitale wereld
HDMI-connector: een lichtpuntje in de digitale wereld

Wat is HDMI?

HDMI is een high-definition multimedia-interface. In de kern is HDMI een kleine draad die kan worden gebruikt om een afbeelding over te dragen naar een ander beelduitvoerapparaat en deze in hoge kwaliteit (meestal FullHD) te ontvangen. Met behulp van een dergelijke kabel kan een persoon bijna alle audio-videoapparatuur aansluiten die digitale gegevensoverdracht ondersteunt en daarom een speciale connector voor zo'n kabel heeft. Tegenwoordig is het zo'n apparaat voor gegevensoverdracht dat erg populair is en de voorkeur heeft voor de meeste van de meest verschillende apparaten.

Het belangrijkste verschil tussen HDMI en andere kabels is natuurlijk de structuur en vorm, evenals de verhoogde functionaliteit. Wat de functionaliteit betreft, is het te wijten aan het feit dat het met behulp van een HDMI-kabel mogelijk wordt om meerkanaals geluid te verzenden. Het is vermeldenswaard dat HDMI compatibel is met de DVI-interface, maar deze verbinding verzendt geen geluid en hiervoor is een andere speciale kabel nodig.

HDMI-kabel bestaat uit een buitenmantel die de draden aan de binnenkant beschermt, een afschermmantel, een aluminiumfolieafscherming die de kabel beschermt tegen verschillende elektromagnetische invloeden, een polypropyleenmantel en aan de binnenkant bevinden zich afgeschermde getwiste paren van de vijfde categorie, niet-afgeschermde getwiste paren, evenals afzonderlijke geleiders voor het leveren van stroom en een verscheidenheid aan signalen.

De informatieoverdrachtssnelheid via HDMI-kabel kan 10, 2 Gbps bereiken. Zo heeft een DVI-kabel een snelheid van 3,4 Gb/s, waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat HDMI-kabels nog vele jaren in trek zullen zijn.

Soorten HDMI-aansluitingen

Tegenwoordig zijn er HDMI-kabels met verschillende soorten connectoren, dit is 19-pins Type A, wat tegenwoordig het meest voorkomende type is, 29-pins Type B - heeft een uitgebreid videokanaal, zodat een persoon afbeeldingen kan bekijken met een resolutie zelfs hoger dan 1080p, maar helaas is dit type kabel tegenwoordig praktisch niet populair, daarom is het niet de meest redelijke keuze om het te kopen.

Er is een ander type HDMI-kabelconnector, dit is mini-HDMI. In principe wordt een kabel met een vergelijkbare connector gebruikt om beelden over te brengen via een camcorder, camera's en andere randapparatuur. In alle andere opzichten, behalve de grootte, is mini HDMI een miniatuurkopie van HDMI Type A.

Aanbevolen: