Geweldige Robotdieren Veroveren De Wereld

Inhoudsopgave:

Geweldige Robotdieren Veroveren De Wereld
Geweldige Robotdieren Veroveren De Wereld

Video: Geweldige Robotdieren Veroveren De Wereld

Video: Geweldige Robotdieren Veroveren De Wereld
Video: 10 Robot Dieren Die ECHT Bestaan! 2024, April
Anonim

Veel experts beweren dat we in de komende 10-15 jaar een echte hausse zullen zien in de markt voor elektronische dieren. Ze veroorzaken immers geen allergieën, vertonen geen agressie, worden niet ziek en hebben geen extra aandacht nodig. Maar tegelijkertijd kunnen ze zelfs nuttiger zijn dan hun levende prototypes, zowel in het dagelijks leven als bij het uitvoeren van wetenschappelijke, industriële of militaire taken.

Geweldige robotdieren veroveren de wereld
Geweldige robotdieren veroveren de wereld

Speel met mij meester

Natuurlijk zijn de meest populaire dierenrobots speelgoed. Interactieve elektronische honden, katten en andere wezens kunnen zo ongeveer alles doen wat hun levende tegenhangers kunnen. De robothond Zoomer voert bijvoorbeeld spraakopdrachten uit, springt, speelt en imiteert zelfs het verlangen om naar het toilet te gaan - maar alleen als het baasje met haar naar buiten ging voor een wandeling. Bovendien is het om zo'n hond uit te laten helemaal niet nodig om vroeg op te staan. Vraag een willekeurige hondenbezitter wat ze het meest belastend vinden aan het houden ervan. En velen zullen antwoorden: kom op de ochtend van de vrije dag uit bed om je trouwe viervoeter uit te laten.

Elektronische puppy Teksta herkent de eigenaar en kwispelt met zijn staart als hij hem ziet. Hij valt in slaap en wordt vanzelf wakker als je hem roept. En dankzij speciale programma's met behulp van een tablet of mobiele telefoon, kunt u uw speelgoedhond nieuwe communicatieve vaardigheden aanleren.

Katten stonden natuurlijk ook niet opzij. De elektronische kat van Sega, ontwikkeld in Japan, gedraagt zich net als een levende: hij spint, reageert op woorden en slagen, en als er niet mee wordt gespeeld, gaat hij naar bed. De kosten van dergelijk speelgoed zijn geenszins onbetaalbaar, in online winkels kunnen ze worden gekocht voor een prijs van 4 tot 35 duizend roebel. Ondanks het feit dat echte volbloed dieren veel meer zullen kosten.

Beeld
Beeld

Niet alleen voor kinderen…

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn elektronische dieren niet alleen voor kinderen. Zo heeft de Britse firma Rarewoort een elektronisch paard gemaakt voor rijtraining. Dit is een uitstekende trainer voor beginnende ruiters: het apparaat kan worden geprogrammeerd om het paard in verschillende mate grillig te maken.

Het Japanse bedrijf Sedensha pionierde met de productie van elektronische aquariumvissen. Ze hebben voedingen en micromotoren voor oog-, staart- en vinbewegingen. Ze imiteren zeldzame rassen van echte aquariumvissen - vooral degenen die gloeien. Zo zien aquaria er 's avonds en' s nachts erg mooi uit.

Beeld
Beeld

Elektronische zegel zal u redden van depressie

En experts van het Japanse onderzoeksinstituut voor intelligente systemen gingen nog verder en ontwikkelden een robot in de vorm van een babyzadelrob. In 2003 won hij zelfs een prijs op de prestigieuze computertentoonstelling in Chicago.

Het apparaat is bedoeld voor patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen waar het volgens de regels verboden is om echte dieren te houden. Het speelgoed is gemaakt om patiënten te kalmeren en positieve emoties bij hen op te roepen. De jongen streelt de zieken en de oude, kwispelt met zijn staart, wrijft over zijn hoofd, reageert op aaien en redt zo mensen van een depressie.

Beeld
Beeld

Naast vermakelijke en therapeutische taken hebben dierenrobots ook andere missies. De elektronische spin Roooquad doet bijvoorbeeld goed zijn werk als bewaker. Hij corrigeert eventuele overtredingen van de grens van het gebied waar hij woont en geeft in geval van alarm geluids- en lichtsignalen. Er is dan ook alle reden om aan te nemen dat elektronische dieren in de toekomst goed zullen kunnen opschieten met hun vertrouwde viervoeters.

Aanbevolen: