Hoe Het BIOS-wachtwoord Opnieuw In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS-wachtwoord Opnieuw In Te Stellen
Hoe Het BIOS-wachtwoord Opnieuw In Te Stellen

Video: Hoe Het BIOS-wachtwoord Opnieuw In Te Stellen

Video: Hoe Het BIOS-wachtwoord Opnieuw In Te Stellen
Video: how to Reset Bios Password, Bios Forgotten Password Reset hp, dell any brand Desktop Laptop, PC[New] 2024, April
Anonim

Om de computer te laten werken, is er een microschakeling op het moederbord, die gegevens opslaat voor initialisatie en het aansluiten van extra apparaten. Deze microschakeling wordt het basis invoer- en uitvoersysteem genoemd, dat in het Engels BIOS wordt genoemd (basisinvoer-/uitvoersysteem). Dit systeem is vaak beveiligd met een wachtwoord. Maar wat als je het bent vergeten? Op dit moment zijn er slechts twee methoden bekend.

Hoe het BIOS-wachtwoord opnieuw in te stellen
Hoe het BIOS-wachtwoord opnieuw in te stellen

Methode nummer 1

Open het deksel van uw computer en onderzoek zorgvuldig alle binnenkanten. Zoek je moederbord. Je moet het zorgvuldig onderzoeken en een ronde batterij vinden. Til het eruit en zet het een paar uur opzij (5-6 is meestal genoeg).

Door het wegvallen van de constante stroomtoevoer keren de gegevens in het BIOS terug naar de oorspronkelijke waarden. Het toegangswachtwoord wordt ook opnieuw ingesteld. De volgende keer dat u uw computer aanzet, voert u gewoon de nieuwe instellingen in.

Methode nummer 2

Sommige moderne computers maken het de gebruiker veel gemakkelijker. Ze hebben speciale connectoren naast de batterij waarmee het BIOS-geheugen kan worden schoongemaakt zonder zulke harde maatregelen te nemen. U kunt de exacte locatie van deze connectoren zien in de instructies.

Als je de instructies kwijt bent, ga dan naar de website van de fabrikant. Daar moet alle benodigde informatie staan. Sluit deze connectoren terwijl de computer is uitgeschakeld. De gegevens worden gereset en u kunt nieuwe parameters invoeren.

Aanbevolen: