Wat Is Een Facebook-smartphone?

Wat Is Een Facebook-smartphone?
Wat Is Een Facebook-smartphone?

Video: Wat Is Een Facebook-smartphone?

Video: Wat Is Een Facebook-smartphone?
Video: How To Create A Facebook Account In Android 2024, Mei
Anonim

Facebook is 's werelds grootste sociale netwerk, dat voor het eerst verscheen in 2004 als een site voor studenten van Harvard University. Sindsdien is er veel veranderd en tegenwoordig geeft een beursgenoteerd bedrijf met dezelfde naam aandelen en partners uit met fabrikanten van mobiele telefoons. Er gaan veel geruchten rond een dergelijke samenwerking, waarin regelmatig wordt gemeld dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van een eigen smartphone.

Wat is een Facebook-smartphone?
Wat is een Facebook-smartphone?

Een zeer groot deel van de gebruikers van het sociale netwerk logt in vanaf mobiele telefoons, dus de interesse van Facebook-eigenaren in mobiele applicaties is altijd groot geweest. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de duurste overname van het bedrijf in zijn geschiedenis - in april 2012 werd de Instagram-fotoservice gekocht voor een miljard dollar, die is gericht op gebruik in mobiele apparaten van Apple (iPhone, iPod, iPad). Naast software is het management van Facebook ook geïnteresseerd in hardware - al enkele jaren zijn er berichten in de pers over de geplande release van de eigen smartphone van het bedrijf. Op internet kun je zelfs verschillende opties vinden voor de concepten van een nieuwe smartphone, opgesteld door enthousiaste ontwerpers.

Deze zomer berichtte zelfs zo'n gerenommeerd persbureau als Bloomberg over de samenwerking tussen Facebook en de Taiwanese gsm-fabrikant HTC aan een nieuwe smartphone. Het verwijst naar anonieme bronnen en dateert de release van het nieuwe apparaat medio volgend jaar. Het rapport van het bureau noemde ook drie voormalige Apple-medewerkers die volgens verslaggevers de taak hebben gekregen om het mobiele Android-besturingssysteem voor HTC's Facebook-smartphone te upgraden.

Eind juli 2012 waren er echter berichten dat de bestuursvoorzitter en maker van het sociale netwerk, Mark Zuckerberg, geruchten ontkende dat het bedrijf bezig was met het maken van een eigen smartphone. De citaten zeggen dat het bedrijf in plaats daarvan een diepere integratie van Facebook plant met de besturingssystemen van mobiele apparaten van andere bedrijven, zoals Apple. Het ChaCha-model van een mobiele telefoon van HTC, dat begin 2012 op het Mobile World Congress werd gepresenteerd, blijft daarom het enige belichaamde apparaat dat iets te maken heeft met de mythische smartphone. En dat alleen maar omdat het een aparte knop heeft om de Facebook-applicatie op te roepen.

Aanbevolen: