Xiaomi Redmi 4X: Beoordeling, Specificaties, Camera

Inhoudsopgave:

Xiaomi Redmi 4X: Beoordeling, Specificaties, Camera
Xiaomi Redmi 4X: Beoordeling, Specificaties, Camera

Video: Xiaomi Redmi 4X: Beoordeling, Specificaties, Camera

Video: Xiaomi Redmi 4X: Beoordeling, Specificaties, Camera
Video: КУПИЛ СТАРЫЙ XIAOMI REDMI 4X - МОЖНО ЛИ ИМ ПОЛЬЗОВАТЬСЯ? 2024, Mei
Anonim

In het voorjaar van 2017 kondigde Xiaomi een nieuwe budgetmedewerker Redmi 4X aan, die meteen bij velen in de smaak viel.

ontwerp
ontwerp

In het voorjaar van 2017 kondigde Xiaomi een nieuwe budgetmedewerker redmi 4x aan, die meteen bij velen in de smaak viel. De nieuwe betaalbare smartphone Redmi 4X verschilt qua vulling niet veel van de Redmi 4-versie, maar tegelijkertijd heeft het toestel een heel ander uiterlijk. Het moet meteen gezegd worden dat Redmi 4X er op de foto zo-zo uitziet, maar in werkelijkheid verrast het apparaat echt aangenaam. Het is handig, het is compact, ja met plastic inzetstukken, maar in tegenstelling tot dezelfde Redmi 4 heeft de Redmi 4X-versie een zwarte carrosseriekleur en in deze kleur ziet de smartphone er geweldig uit. Aanvankelijk bracht Xiaomi Redmi 4X uit in twee versies: met 2/16 GB geheugen en 3/32 GB geheugen, maar meer recentelijk heeft het apparaat een nieuwe wijziging gekregen met 4/64 GB geheugen.

Belangrijkste kenmerken van Xiaomi Redmi 4X

SoC Qualcomm Snapdragon 435, 8 cores Cortex-A53 (4 @ 1.4 GHz + 4 @ 1.1 GHz)

GPU Adreno 505 @ 450 MHz

Besturingssysteem Android 6.0, MIUI 8

5 ″ IPS-aanraakscherm, 1280 × 720, 293 ppi

Random Access Memory (RAM) 2/3/4 GB, intern geheugen 16/32/64 GB

Ondersteuning voor Nano-SIM (1 st.), Micro-SIM (1 st.)

MicroSD-ondersteuning tot 128 GB

GSM / GPRS / EDGE-netwerken (850/900/1800/1900 MHz)

WCDMA / HSPA + netwerken (850/900/1900/2100 MHz)

LTE Cat.4 FDD (B1 / 3/4/5/7/8/20), TD LTE (B38 / 40) netwerken

Wi-Fi 802.11b / g / n (2,4 GHz)

Bluetooth 4.2

GPS, A-GPS, Glonass, BDS

Micro-USB, USB OTG

Hoofdcamera 13 MP, f / 2.0, autofocus, video 1080p

Camera aan de voorkant 5 MP, f / 2, 2, vast. focus

Nabijheidssensor, verlichting, magnetisch veld, vingerafdruk, versnellingsmeter, gyroscoop, infraroodpoort

4100 mAh-batterij

Afmetingen 139 × 70 × 8,7 mm

Gewicht 147 gram

xiaomi redmi 4x recensie

Apparatuur

Een doos van wit karton, verborgen binnenin: een smartphone, een garantiekaart, een instructieboekje, een "paperclip" voor het verwijderen van simkaarten, een adapter om op te laden via een stopcontact en een microUSB - USB-kabel.

Uiterlijk

De candybar staat in schril contrast met de verpakking. Het toestel is zwart, rond, compact naar hedendaagse maatstaven en ligt prettig in de hand. De xiaomi Redmi 4X ziet er solide uit. De metalen achterkant van het toestel draagt hier aan bij, maar mag je niet misleiden. Niet alleen grote inzetstukken aan de boven- en onderkant zijn van kunststof, maar ook het draagframe van de smartphone.

De materialen die door Xiaomi-ingenieurs zijn geselecteerd, zijn gemakkelijk vervuild, maar vingerafdrukken op het matte oppervlak zijn alleen onder bepaalde hoeken zichtbaar.

De vingerafdrukscanner zit aan de achterkant van het toestel, bovenaan. De hoofdcamera en enkelkleurige flitser bevinden zich in de linkerbovenhoek van het paneel. Het logo van de fabrikant en juridische informatie tegen een donkere achtergrond zijn op armlengte al niet te onderscheiden.

Aan de linkerkant van het toestel zit een gaatje voor de simkaarthouder. Aan de rechterkant bevindt zich een aan / uit-toets en een volumeknop. Aan de onderkant van het apparaat bevinden zich: een microUSB-connector en acht gaatjes. Rechts achter de perforatie zit de enige speaker verborgen, links zit de gesproken microfoon.

De 3,5 mm connector aan de bovenrand is niet symmetrisch gemonteerd. Er is ook een gat voor een tweede microfoon en een infrarood kijkgaatje, dat wordt gebruikt om huishoudelijke apparaten te bedienen.

Het frontpaneel van xiomi is grotendeels verantwoordelijk voor de prettige indruk van het toestel. Op het eerste gezicht is alles standaard: kleine frames, aanraaktoetsen zonder achtergrondverlichting, een frontcamera en een smalle opening voor het oortje. De locatie van de LED is ongebruikelijk - boven de centrale toets. Maar het belangrijkste zijn tactiele sensaties - beschermend 2.5D-glas met een oleofobe coating die soepel overgaat in het lichaam.

Weergave

Er is geen luchtspleet tussen de matrix en het beschermglas. Een polarisatiefilter, indien aanwezig, is niet effectief. Niets verhindert het verschijnen van verblinding. Ze interfereren met het gebruik van de smartphone in de zon, de helderheid van de achtergrondverlichting is hiervoor voldoende. Het is trouwens uniform, zelfs bij het weergeven van een zwart veld zijn er geen merkbaar lichtere gebieden.

Het is bekend dat, afhankelijk van de batch, de matrices voor chiaomi redmi 4x kunnen verschillen. Ons monster heeft een cold screen, zonder uitgesproken kleurinversie, maar met onstabiel wit en zwart. Tinten veranderen iets wanneer ze afwijken van de loodlijn en vooral wanneer bekeken vanuit een diagonaal. Over het algemeen zullen we de matrix karakteriseren als hoogwaardig.

Volgens de specificaties herkent de sensor tot 10 gelijktijdige aanrakingen. We hebben zelfs gevallen geregistreerd waarin hij problemen had met het identificeren van meer dan vijf vingers. Bij het werken met de interface van het besturingssysteem is dit onmerkbaar, maar in games zal het een probleem worden.

Ijzer

Xiaomi Redmi 4X is beschikbaar in drie versies, die verschillen in de hoeveelheid intern en RAM. De goedkoopste heeft 16 GB ROM en 2 GB RAM, de duurste heeft 64 GB ROM en 4 GB RAM. Onze redactie kreeg een versie van de smartphone, gelegen tussen deze twee uitersten en uitgerust met 32 GB intern geheugen en 3 GB RAM. In alle drie de versies ondersteunt het hybride slot SD-kaarten tot 128 GB. De chip die de smartphone van stroom voorziet, wordt de Snapdragon 435 genoemd en heeft 8 Cortex-A53-kernen met een maximale frequentie van 1,4 GHz. Daarnaast noteren we de herenset sensoren, waaronder: stappenteller, gyroscoop, Hall-sensor, kompas en vingerafdruksensor.

We waren tevreden over de snelheid en nauwkeurigheid van vingerafdrukherkenning. De locatie van de sensor interfereert niet met het gebruik, omdat de behuizing van de smartphone klein is en het contactkussen altijd bij de hand is of, meer precies, onder de vinger.

De prestaties van Xiaomi Redmi 4X in alledaagse taken bleken voldoende, maar de smartphone is niet ideaal snel te noemen. Het voert bewerkingen uit zoals het installeren en openen van applicaties langzamer dan dure apparaten. Vloeiende animaties die MIUI 8 verzadigd is met af en toe "struikelen". Het gaat meer om optimalisatie dan om een laag processorpotentieel. Tenminste in games produceert Redmi 4X consequent ten minste 20-30 frames per seconde. De chip verlaagt de frequenties niet na verloop van tijd, maar de behuizing van het apparaat warmt merkbaar op tijdens langdurige games.

Software

De MIUI 8-schaal heeft niet voor niets een schare fans om zich heen verzameld. Zoals we al vaak hebben opgemerkt, is dit een van de meest uitgebreide conversies in Android: functioneel en mooi, maar zwaar. Van de 3 GB RAM reserveert Redmi 4X OS 1,3 GB voor zijn behoeften. Dergelijke eetlust is gemakkelijk te verklaren als u let op de functionaliteit van het besturingssysteem. We hebben aandacht besteed aan de ingebouwde tool voor het "klonen" van applicaties, geavanceerd notificatiebeheer, het op schema inschakelen van de "niet storen"-modus, eenhandige bedieningsmodus (niet dat daar veel vraag naar was met zo'n schermdiagonaal, maar toch). Het heeft ook een eigen ingebouwde app-updateservice.

Interessant zijn ook de mogelijkheden om onafhankelijke profielen te maken met hun eigen applicaties en gegevens, een lichtgewicht bureaubladmodus met grote pictogrammen en inscripties, evenals een kindmodus met beperkingen op toegang tot applicaties.

De globale versie van de firmware waarmee we te maken hebben gehad is stabiel, maar niet zonder fouten. De LED-indicator brandt om de een of andere reden alleen wit, maar het belangrijkste is dat het algoritme voor ruisonderdrukking soms fouten maakt. Op rumoerige plaatsen, tijdens gesprekken of video-opnamen, veroorzaakt het geluid, dat het is ontworpen om te bestrijden.

Verbinding

In de gecombineerde sleuf zijn ofwel twee simkaarten met 4G-ondersteuning geïnstalleerd, die één antenne verdelen volgens het Dual SIM Dual Standby-schema, of één simkaart in een paar met een SD-kaart. De smartphone ondersteunt USB OTG-verbinding.

De rinkelende luidspreker is matig luid, maar de sterkte van de tactiele respons moet onmiddellijk worden verhoogd in de instellingen, anders kan de oproep in stille modus worden gemist. De wifi-module van de smartphone werkt met netwerken van het 2,4 GHz-bereik.

Snapdragon 435 ondersteunt alle drie de wereldwijde positioneringssystemen: GPS, GLONASS, BeiDou. De navigatienauwkeurigheid is hoog, het koppelen met satellieten is snel.

De ingebouwde radio start zelfs zonder een koptelefoon aan te sluiten, maar voor normale ontvangst zijn ze nog steeds nodig - de draad fungeert als antenne. Een ander kenmerk van Xiaomi-smartphones is de infraroodpoort. Met de gepatenteerde applicatie kunt u opdrachten selecteren voor bijna elk huishoudelijk apparaat.

Camera

De frontmodule van xiaomi redmi 4x 32 gb heeft een sensor met een resolutie van 5 megapixels en een lens met een diafragma van f/2, 2, met een vaste focus en zonder eigen flitser. Natuurlijk is er een portretretoucheermodus, kun je de beeldverhouding en kwaliteit kiezen, en is er ook een modus voor het bepalen van het geslacht en de leeftijd van het onderwerp, die standaard is voor alle Xiaomi-smartphones. De kwaliteit zelf bij maximale instellingen is over het algemeen gemiddeld voor het selfie-niveau - geen mislukking, maar ook niet ideaal. Er zijn gebreken op het gebied van scherpte en detail, het beeld is een beetje witachtig, de kleuren zijn vervaagd en de automatische witbalans is soms verkeerd.

De belangrijkste xiaomi-camera maakt gebruik van een 13-megapixel sensormodule en een 5-element f / 2.0 diafragmalens, uitgerust met snelle PDAF-fasedetectie-autofocus. De flitser is monochroom, maar schijnt fel. Er is geen stabilisatiesysteem.

Vreemd genoeg zijn er hier minder handmatige foto-instellingen dan bij duurdere Xiaomi-modellen. Zo heeft dezelfde Mi Mix in handmatige modus vier schuifregelaars (witbalans, focustypes, sluitertijd en lichtgevoeligheid). Hier zijn slechts twee opties: je kunt de gevoeligheid (tot ISO 3200) en de witbalans beïnvloeden. Ook zijn er geen fotomodi zoals groepsselfie en 1: 1 vierkant, die aanwezig zijn in de Mi Mix. In de algemene instellingen, opgeroepen door op het tandwielpictogram te drukken, is alles standaard: er is toegang tot variabele waarden van definitie, verzadiging en contrast, er zijn functies voor het bepalen van gezichten, leeftijd, geslacht, je kunt de camera gebruiken als een QR codescanner. Traditioneel kun je de beeldresolutie niet handmatig selecteren, er zijn slechts drie kant-en-klare presets en twee beeldverhoudingen. Er zijn een aantal scènescènes in het modi-gedeelte, HDR wordt afzonderlijk gemarkeerd, deze modus is altijd beschikbaar op het zoekerscherm voor snelle activering.

De camera kan video opnemen met een maximale resolutie van Full HD 30 fps, er is geen stabilisatiefunctie. Het is beter om onderweg niet uit de hand te fotograferen, maar verder gaat de camera redelijk goed met video om. Het beeld is vloeiend, zonder schokken en artefacten, de helderheid is voldoende, de scherpte is normaal, er zijn geen klachten over de detaillering. Ook met de soundtrack is er volledige orde: de microfoons zijn gevoelig, er werden geen duidelijke vervormingen opgemerkt in de opname, het ruisonderdrukkingssysteem gaat met succes om met het geluid van de wind.

De camera kan de meeste standaardscènes goed aan. Het programma is goed in het onderdrukken van ruis en bederft praktisch de details niet. Je kunt alleen fouten vinden in de onscherpe gebieden die periodiek in de hoeken van het frame verschijnen. Over het algemeen gaat de camera goed om met documentaire en zelfs artistieke fotografie.

Laten we samenvatten

Xiaomi heeft al een grote familie Redmi-smartphones en je kunt er gemakkelijk tussen verdwalen. Redmi 4X kan wel eens het slachtoffer worden van de congestie van de productlijn, ondanks het feit dat dit op papier een winstgevende aanbieding is: MIUI 8, Snapdragon 435, ondersteuning voor grote geheugenkaarten, 4G, goede navigatiemogelijkheden, scherm van hoge kwaliteit, 13 MP camera, aangenaam exterieur.

De telefoon krijgt terecht positieve beoordelingen van de eigenaren. In feite voldoet Xiaomi Redmi 4X aan de verwachtingen, met uitzondering van de levensduur van de batterij, die misschien langer had kunnen zijn, en een aantal gebreken die geen enkele potentiële gebruiker in een serie zou willen zien Product. In smartphones die van de Chinese markt worden geleverd, sluiten kleinigheden als slecht werkende ruisonderdrukking of bugs in de schermsensor meestal hun ogen, maar Redmi 4X wordt officieel naar Europa verzonden en hier zijn geen kortingen.

Voordelen:

2.5D - glas met een oleofobe coating;

Hoge kwaliteit matrix;

Functioneel besturingssysteem;

Goed als navigator.

minpuntjes:

Problemen met het herkennen van een groot aantal aanrakingen op het touchscreen;

Kleine softwarefouten.

Aanbevolen: