Hoe Telnet Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Telnet Te Starten
Hoe Telnet Te Starten

Video: Hoe Telnet Te Starten

Video: Hoe Telnet Te Starten
Video: Как настроить клиент сервера Telnet в Windows 10/8/7 FIX 2024, Mei
Anonim

Telnet is een netwerkservice waarmee u via internet verbinding kunt maken met een andere computer. In dit geval moet de beheerder van de externe computer toestemming voor een dergelijke actie inschakelen. Aanvankelijk is de functie van dit programma uitgeschakeld, dus u moet bepaalde instellingen maken om Telnet te starten.

Hoe Telnet te starten
Hoe Telnet te starten

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu Start, dat zich in de linkerbenedenhoek van de taakbalk bevindt. Ga daarna naar het gedeelte "Configuratiescherm", waar u "Programma's" selecteert. Hier moet u op het item "Windows-functies in- of uitschakelen" klikken.

Stap 2

Als u een beheerderswachtwoord op uw computer heeft, voer dit dan in, anders gaat u gewoon naar de directory. Het dialoogvenster "Windows Components" verschijnt, waarin u het vakje naast het opschrift "Telnet Client" moet aanvinken en op de knop "OK" moet klikken. De computer begint de toepassing te installeren, wat enige tijd kan duren.

Stap 3

Sluit alle vensters. Ga opnieuw naar "Start" en typ de regel "services.msc." In het bestandszoekvenster. Er verschijnt een dialoogvenster waarin "Gebruikersaccountbeheer" wordt geschreven en de te nemen actie wordt beschreven. Als het verwijst naar het starten van de Telnet-service, klik dan op Doorgaan. Begin anders opnieuw met zoeken, misschien heeft u de zoektekst verkeerd ingevoerd.

Stap 4

Het Telnet-programma verschijnt, op de snelkoppeling waarvan u met de rechtermuisknop moet klikken en de opdracht "Eigenschappen" moet uitvoeren. Open het tabblad "Opstarttype" en stel de gewenste instellingen in. U kunt de optie "Auto" selecteren, waarmee het programma automatisch start wanneer Windows opstart. Met de optie Handmatig kunt u on demand met Telnet werken. Als u niet wilt dat uw computer op afstand kan worden bediend, klikt u op "Uitgeschakeld".

Stap 5

Start het Telnet-programma. Klik hiervoor in het dialoogvenster Eigenschappen op de knop Start. U kunt ook naar de hoofdpagina Services gaan en op de startknop klikken, die eruitziet als een driehoek.

Stap 6

Bedien het Telnet-programma via de opdrachtregel. Om dit te doen, moet u een verhoogde opdrachtprompt openen, d.w.z. voer het uit als beheerder. Voer in het venster dat verschijnt de opdracht "net start telnet" in, waarmee de Telnet-toepassing wordt gestart.

Aanbevolen: