Hoe Een Terminal Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Terminal Te Starten?
Hoe Een Terminal Te Starten?

Video: Hoe Een Terminal Te Starten?

Video: Hoe Een Terminal Te Starten?
Video: How to open terminal window from specific folder 2024, Mei
Anonim

Veel besturingssysteemtaken kunnen in een terminal of console worden uitgevoerd door bepaalde opdrachten in te voeren. Momenteel zijn er veel computershells, waaronder de meest populaire Windows, Linux of Ubuntu, Mac OS. De terminal begint voor iedereen anders.

Hoe een terminal te starten?
Hoe een terminal te starten?

instructies:

Stap 1

Klik op de Windows Start-knop in de linkerbenedenhoek van de taakbalk. Selecteer het item "Uitvoeren" in het menu dat verschijnt. Er wordt een venster geopend om het programma op naam te starten. Typ "cmd" of "command" in de zoekbalk en druk vervolgens op de knop "OK" of de Enter-toets. Dit opent een terminal. Als je de nieuwste versie van Windows 7 hebt, open dan het menu Start en helemaal onderaan is er een zoekbalk waarin je dezelfde naam invoert en op Enter of het vergrootglaspictogram drukt.

Stap 2

Start uw Mac OS, open het Finder-menu en ga naar de map Programma's, waar u het gedeelte Hulpprogramma's selecteert. Zoek de Terminal-app en start. U kunt de opdrachtregel ook vinden via het Spotlight-menu.

Stap 3

Druk op de toetscombinatie "Ctrl + Space", dan zie je in de rechterbovenhoek de vraagregel die verschijnt. Voer het woord "terminal" in. Het programma begint te zoeken. Selecteer uit de gevonden degene in de buurt waar het opschrift "Beste match" of "Programma's" staat. De lancering kan worden uitgevoerd door het bestand te markeren en op de Enter-toets of de "Return"-knop te drukken.

Stap 4

Zoek het menu Toepassingen in de linkerbovenhoek van uw Ubuntu-bureaublad. Klik erop met de linkermuisknop. Er wordt een menu met geïnstalleerde applicaties geopend waarin u het item "Standaard" selecteert. Zoek de Terminal-toepassing en start het programma. Bij sommige versies van Linux kunt u de opdrachtregel anders uitvoeren. Ga hiervoor naar het menu "K-menu", klik op het gedeelte "Systeem" en selecteer het item "Konsole" of "Terminalprogramma".

Stap 5

Maak u van tevoren vertrouwd met de verschillende commando's en hoe u deze in de terminal invoert. Via de console kunt u taken uitvoeren zoals het starten van toepassingen, het formatteren van schijven, het controleren van het netwerk, het verwijderen van bestanden en meer.

Aanbevolen: