Hoe Maak Je Een Telefoonfirmware

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Telefoonfirmware
Hoe Maak Je Een Telefoonfirmware

Video: Hoe Maak Je Een Telefoonfirmware

Video: Hoe Maak Je Een Telefoonfirmware
Video: How to build your own custom Android ROM - Gary Explains! 2024, Mei
Anonim

Soms is het gewoon nodig om een nieuwe firmware op je telefoon te installeren. Moderne mobiele telefoons zijn immers meer een computer met een belfunctie dan gewone mobiele telefoons, die een paar jaar geleden de meeste producten vormden van grote giganten in de mobiele industrie als Nokia of Samsung. Menuvertragingen, spontane herstart van het systeem, applicatie loopt vast - dit is een onvolledige lijst met problemen die met succes kunnen worden opgelost door te knipperen. Kan ik mijn telefoon zelf herprogrammeren?

Hoe maak je een telefoonfirmware
Hoe maak je een telefoonfirmware

Noodzakelijk

  • - USB-kabel;
  • - een computer met internettoegang;
  • - software voor het flashen van de telefoon;
  • - nieuwe firmware.

instructies:

Stap 1

Sla alle gebruikersgegevens op een externe geheugenkaart op. Maak een back-up van je adresboek, geïnstalleerde applicaties en foto's. Sla indien nodig uw internetcache op. Met een waarschijnlijkheid van 90% worden al deze materialen gewist bij het knipperen. Gebruik indien mogelijk de zogenaamde "cloud"-services zoals Dropbox, Google Docs of Sky Drive voor het extra kopiëren van gegevens. Zelden, maar er zijn momenten waarop een externe geheugenkaart niet beschikbaar is na het installeren van een nieuwe firmware.

Stap 2

Ga online vanaf de telefoon die je gaat flashen en zoek informatie over de softwareversie. Forceer een updatecontroleverzoek. Het is goed mogelijk dat er al een nieuwe versie van de firmware van de fabrikant bestaat en dat het apparaat zelf zal aanbieden deze te downloaden en te installeren. Let op de manier waarop u uw mobiele telefoon met internet verbindt. De hoeveelheid te downloaden data kan te groot zijn voor een GPRS-verbinding, om nog maar te zwijgen van de prijs per megabyte. Houd er ook rekening mee dat een mislukte updatepoging het apparaat in theorie in een "steen" zou kunnen veranderen. Na deze trieste gebeurtenis kan een ritje naar het servicecentrum niet worden vermeden.

Stap 3

Als de mobiele telefoon geen updates voor zijn software kon vinden, ga dan naar de website van de fabrikant van het apparaat om daar de firmware te vinden. Download het naar uw computer en voer een speciaal programma uit dat meestal bij een mobiele telefoon wordt geleverd en zorgt voor een volwaardige gezamenlijke werking van het apparaat en de computer. Als er geen dergelijk programma in de doos met de telefoon zit, kan deze eenvoudig worden gedownload van de website van de fabrikant van de mobiele telefoon.

Stap 4

Sluit je telefoon aan op je computer en voer een speciaal programma uit. Volg de instructies op het scherm, start het installatieproces van de nieuwe firmware en wacht tot het is voltooid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u het apparaat niet uitschakelt en dat u ervoor zorgt dat de USB-kabel niet per ongeluk uit de telefoonpoort wordt getrokken. Anders moet u het hele updateproces opnieuw herhalen.

Stap 5

Als u een ervaren gebruiker bent, probeer dan de zogenaamde aangepaste firmware te installeren. Dit type firmware is ontwikkeld door externe programmeurs, fans van bepaalde telefoonmerken of -modellen. Meestal vereist het installeren van dergelijke software enige kennis van de mobiele telefoon, de vereiste installatiehulpprogramma's en zelfvertrouwen. Aangepaste firmware heeft meestal veel voordelen in vergelijking met officiële, maar u moet zich ervan bewust zijn dat de gebruiker de installatie van dergelijke software op eigen risico en risico doet. In het geval dat het proces niet succesvol is voltooid, kan hem garantieservice worden geweigerd op basis van de aanwezigheid en het gebruik van niet-officiële firmware.

Aanbevolen: