Waar Is Telefoonfirmware Voor?

Waar Is Telefoonfirmware Voor?
Waar Is Telefoonfirmware Voor?

Video: Waar Is Telefoonfirmware Voor?

Video: Waar Is Telefoonfirmware Voor?
Video: Telefoontag - Zondag met Lubach (S03) 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat een compleet nieuwe telefoon die je hebt gekocht zich niet gedraagt zoals je zou willen. Het werkt bijvoorbeeld traag, reageert lang op ingedrukte toetsen, start niet meteen applicaties op, etc. In sommige gevallen is dit een gevolg van een huwelijk, maar vaak speelt de firmware de hoofdrol.

Waar is telefoonfirmware voor?
Waar is telefoonfirmware voor?

Firmware verwijst naar alle hardware-instellingen, evenals software die is opgeslagen in het niet-vluchtige flashgeheugen van de telefoon. Deze herinnering is een van de belangrijkste. In het Engels is dit concept geschreven als firmware.

Als in computers het geheugen en het besturingssysteem van elkaar zijn gescheiden, verschijnen ze in een mobiele telefoon als één geheel. Om deze reden is de firmware niet alleen een set instellingen, maar ook een set softwaretools die deel uitmaken van het besturingssysteem.

De rol van firmware in een mobiele telefoon is enorm. De communicatie van de componenten die het hardwaregedeelte van het apparaat vormen met zijn mobiele module wordt precies uitgevoerd met behulp van firmware. In de regel is het ontwikkeld voor elk specifiek telefoonmodel. In sommige gevallen kan echter één firmware worden gebruikt op telefoons die zich in de buurt van de modellijn bevinden. Dergelijke voorbeelden zijn de Nokia 6250-firmware, die kan worden geïnstalleerd in de Nokia 6210 om de 6250-functionaliteit te krijgen. Op dezelfde manier "verandert" de Sony Ericsson K750i in het W810i-model.

Het is de firmware die een belangrijke rol speelt bij de "glitches" van een mobiele telefoon. Vaak testen fabrikanten bij het uitbrengen van een nieuw apparaatmodel de softwarecomponent niet goed. Dit is overigens vaak het gevolg van de sterke concurrentie en de wens om zo snel mogelijk met de verkoop te beginnen. Vooral ernstige fouten worden in de regel gevonden in de eerste versies van firmware.

Het knipperen van de telefoon kan de volgende voordelen bieden:

- correctie van fouten gemaakt in eerdere versies;

- software-update of het toevoegen van een nieuwe, de opkomst van nieuwe thema's, melodieën, afbeeldingen;

- ondersteuning voor nieuwe headsets;

- verhoging van de prestaties, levensduur van de batterij, kwaliteit van signaalontvangst, enz.

Aanbevolen: