Android OS Updaten

Inhoudsopgave:

Android OS Updaten
Android OS Updaten

Video: Android OS Updaten

Video: Android OS Updaten
Video: Как обновить устройство Android | Как обновиться до текущей ОС Android 2024, April
Anonim

Het Android-besturingssysteem is misschien wel het meest toegankelijke en wijdverbreide besturingssysteem voor mobiele apparaten en niet alleen. Wanneer je een telefoon, speler of tablet koopt met dit systeem, krijg je direct een betrouwbaar programma, compleet met uitstekende klantenservice. Android-ontwikkelaars verbeteren voortdurend hun systeem en bieden gratis updates aan het grote publiek. Er zijn ook verschillende manieren om een bijgewerkte versie van Android te installeren.

Android OS updaten
Android OS updaten

instructies:

Stap 1

Schakel internet in op je Android-apparaat. Ga naar het gedeelte instellingen. Zoek het gedeelte dat over het systeem zelf gaat. Afhankelijk van het model kan dit "Over het systeem", "algemene systeeminstellingen" en dergelijke zijn.

Stap 2

Schakel de functie voor automatische systeemupdate in. Als u niet wilt dat het besturingssysteem zichzelf bijwerkt, klikt u op de knop "bijwerken" of "controleren op updates". Als er recentere versies voor uw model zijn, wordt deze automatisch gevonden.

Stap 3

Wees voorzichtig en gebruik onbeperkt internet of wifi om te downloaden. De update weegt best veel en anders kan de download je veel geld kosten.

Stap 4

Probeer Android Market te gebruiken als u niet via internet kunt updaten. In de markt kun je ofwel de update zelf voor je apparaat vinden, of een programma dat in meer detail zoekt naar updates die het apparaat zelf om de een of andere reden niet kon vinden.

Stap 5

Ga naar de officiële pagina van het besturingssysteem en download de update handmatig als de bovenstaande methoden geen updates konden vinden, maar u weet zeker dat ze dat wel zouden moeten zijn. Ga naar de site, selecteer uw apparaat en bekijk in het gedeelte Downloaden de nieuwste release van uw product. Als er echt een recentere is, download deze dan en installeer deze eenvoudig op uw apparaat zoals een gewoon installatieprogramma.

Stap 6

Als u de update niet zelf wilt doen, kunt u deze aan professionals toevertrouwen. Breng uw apparaat naar een computer of mobiele service en binnen één werkdag zullen zij de firmware wijzigen in een nieuwere en tegelijkertijd uitzoeken waarom de automatische update niet heeft plaatsgevonden.

Schakel uw Android-smartphone of -tablet in. Bereid uw apparaat voor op het upgradeproces van het besturingssysteem. Laad de batterij op. Dit voorkomt ongewenste uitschakeling van de machine.

Stap 7

Verbind uw tablet met internet. In deze situatie is het beter om geen 3G- en GPRS-kanalen te gebruiken. Verbinding maken met een betrouwbare Wi-Fi-hotspot zorgt ervoor dat updates snel en efficiënt worden gedownload. Zorg ervoor dat je internetverbinding stabiel is.

Stap 8

Open het hoofdmenu en selecteer "Instellingen". Ga naar het submenu algemene instellingen van het Android-besturingssysteem. Activeer de functie voor automatische OS-update niet. Soms begint dit proces op het meest ongelegen moment.

Stap 9

Klik op de knop Controleren op updates. Het downloaden van de bestanden van de nieuwe versie van het besturingssysteem start automatisch. Wacht terwijl alle vereiste bestanden zijn opgeslagen in het apparaatgeheugen

Stap 10

Direct na het voltooien van dit proces begint de installatie van de nieuwe versie van Android. Het is beter om het apparaat in deze periode niet te gebruiken. Op deze manier kunt u crashes vermijden die kunnen optreden tijdens de installatie van het systeem.

Stap 11

Als je zeker weet dat er een update is, maar de automatische zoekmachine heeft deze niet kunnen vinden, gebruik dan Android Market. Download de juiste versie van het besturingssysteem. Werk de firmware bij met smartphonefuncties.

Stap 12

Veel tabletcomputers ondersteunen de software-updatemodus met behulp van een desktop-pc. Download het firmwarebestand en selecteer het programma dat nodig is om het naar de tablet te downloaden. Gebruik liever de officiële apps die beschikbaar zijn in de Android Market.

Stap 13

Verbind uw tablet met uw computer via een USB-kabel. Werk de firmware bij en start het apparaat opnieuw op.

Stap 14

Er is geen pasklaar antwoord op de vraag hoe vaak updates binnenkomen. Deze parameter is individueel en afhankelijk van de specifieke fabrikant. Regelmatig worden volgens een bepaald schema alleen toestellen van de Google Nexus-lijn geüpdatet. De rest van de modellen duurt om voor de hand liggende redenen langer om te updaten. Het duurt even voordat de fabrikanten firmware voor hun apparaten hebben gemaakt op basis van de nieuwe versie van Android, daarna moet het systeem worden getest en pas dan bereiken de updates de gebruikers van de producten. In totaal kan dit traject 1 maand tot een half jaar duren.

Stap 15

Updates worden niet altijd voor alle versies gemaakt. Soms ontvangt het toestel updates niet in volgorde: de firmware kan defect raken Android 5.0, 5.1, 5.1.1 en 6.0, maar bijvoorbeeld eerst Android 5.0, dan Android 6.0.

Stap 16

Het automatische updateproces zelf kan behoorlijk lang duren. Het is onmogelijk om de exacte periode te voorspellen die nodig is voor uw apparaat.

Stap 17

Om meer te weten te komen over het verschijnen van nieuwe systeemupdates voor een smartphone of tablet voordat de bijbehorende update op het apparaat verschijnt, moet u thematische forums, sites, groepen in sociale netwerken volgen, de officiële website van de fabrikant raadplegen voor updates die handmatig beschikbaar zijn bijwerken.

Stap 18

U kunt een Android-update handmatig installeren zonder automatische updates. Als je de aankondiging van een systeemupdate hebt gezien, maar de update niet op je apparaat hebt ontvangen, is dit niet ongebruikelijk. Meestal komt de update binnen de periode van 2-3 dagen tot 2 weken. De fabrikant rolt de update geleidelijk uit, dus zelfs gebruikers met hetzelfde apparaat kunnen op verschillende tijdstippen updates ontvangen.

Stap 19

Om zelf te controleren op beschikbare updates, open je Instellingen op je Android-apparaat. Onderaan de lijst ziet u het item "Over het apparaat" (andere opties - "Over de tablet" of "Over de smartphone"). Selecteer "Systeemupdate" in dit item. Klik op de knop "Controleren op updates". En als u een update beschikbaar ziet, klikt u op de knop Downloaden. De systeemupdate wordt naar het apparaat gedownload, waarna u op "Opnieuw opstarten en installeren" moet klikken.

Aanbevolen: