Een Quadcopter Kiezen Voor Video-opnamen Of Entertainment Or

Een Quadcopter Kiezen Voor Video-opnamen Of Entertainment Or
Een Quadcopter Kiezen Voor Video-opnamen Of Entertainment Or

Video: Een Quadcopter Kiezen Voor Video-opnamen Of Entertainment Or

Video: Een Quadcopter Kiezen Voor Video-opnamen Of Entertainment Or
Video: ONZE FAMILIE TRADITIE! MET IEDEREEN OP VAKANTIE! JADE HAAR EERSTE KEER MEE❤️😂 2024, Mei
Anonim

Tot voor kort waren onbemande luchtvaartuigen niet beschikbaar voor gewone burgers. In principe gebruikten alleen de speciale diensten en het leger deze techniek. Tegenwoordig biedt elke online winkel honderden drone-modellen voor elke smaak en elk budget. En velen willen zeker weten hoe ze een quadrocopter met videocamera moeten kiezen. Er zijn een aantal belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een drone.

Hoe een quadcopter te kiezen?
Hoe een quadcopter te kiezen?

Het kiezen van een quadcopter moet in de eerste plaats rekening houden met de beschikbaarheid van vaardigheden op het gebied van besturing van dergelijke apparatuur. Zonder een bepaalde hoeveelheid ervaring kan een drone gemakkelijk verloren gaan of beschadigd raken. De prijsklasse voor drones is erg breed. Er zijn tegenwoordig modellen te koop, waarvan de kosten zowel tienduizenden als duizenden dollars bedragen. Beginners kunnen natuurlijk beter drones kopen voor een lagere prijs.

Let bij het kiezen van een quadcopter ook op de grootte en mate van uitrusting. Op basis hiervan worden alle drones ingedeeld in vier hoofdgroepen. De kleinste micromodellen zijn geweldig als speelgoed voor een kind. Dergelijke drones passen gemakkelijk in de palm van je hand en hebben praktisch geen apparatuur. Er zijn geen camera's op geïnstalleerd. Het gebruik van dit type quadcopters is voornamelijk alleen binnenshuis of bij rustig weer op de binnenplaats van een huis mogelijk.

De mini-modellen hebben iets meer afmetingen. Deze quadcopters zijn al uitgerust met een videocamera. Je kunt met hun hulp schieten. Helaas zal de beeldkwaliteit niet zo goed zijn. Indien gewenst kan zo'n quadcopter ook op straat worden ingezet. Maar het is vrij moeilijk om dit type model te beheren. De mini-drone is bijna net zo gemakkelijk uit het oog te verliezen als de micro-drone. Daarom worden dergelijke modellen vaak genoemd in de categorie kinderspeelgoed.

Middelgrote quadcopters kosten ongeveer $ 40-50 en kunnen ook worden gebruikt voor amateurvideo-opnamen op straat. Dergelijke modellen hebben noodzakelijkerwijs een ingebouwde camera of speciale bevestigingsmiddelen voor videoapparatuur. Er wordt aangenomen dat zo'n helikopter het meest geschikt is voor een beginner voor het filmen van video's. Bij het kiezen van een middelgrote quadcopter moet je eerst de reviews lezen over verschillende modellen. Sommige drones in deze groep zijn gemakkelijk te vliegen, andere niet. Goedkope amateur-drones kunnen ook verschillen in vliegsnelheid.

Grote quadcopters met een camcorder beginnen meestal bij $ 200. Modellen van deze variëteit kunnen zware apparatuur van hogere kwaliteit tillen om te fotograferen. Bovendien zijn ze in de meeste gevallen uitgerust met een navigator en hebben ze een retourfunctie. Ook sommige grote drones "weten hoe" de operator automatisch te volgen met een afstandsbediening. Dat wil zeggen, het is bijna onmogelijk om zo'n model op straat te verliezen. Camerabevestigingen in deze groep drones zijn meestal erg betrouwbaar. De apparatuur die erop is geïnstalleerd, schudt niet tijdens het fotograferen, wat natuurlijk een positief effect heeft op de beeldkwaliteit.

Een ander criterium om op te letten bij het kiezen van een quadcopter is het type motor dat in het ontwerp is gebruikt. Op mini- en micromodellen zijn meestal borstelmotoren met laag vermogen geïnstalleerd. Middelgrote drones zijn uitgerust met een motor van hetzelfde ontwerp, maar met een extra versnellingsbak. Deze modellen zorgen voor een betere tractie. Hun nadeel is de niet te lange levensduur. Daarom is het bij de aanschaf van een middelgrote drone de moeite waard om tegelijkertijd minimaal één reservemotor aan te schaffen.

Grote quadcopters zijn uitgerust met betrouwbare borstelloze motoren. Hun voordelen omvatten zowel duurzaamheid als hoge efficiëntie. Het enige nadeel van dit type motor is het vrij grote gewicht en de afmetingen. Daarom worden ze niet op kleine drones geïnstalleerd.

Maximale vliegtijd is een andere factor om op te letten bij het kopen van apparatuur zoals een quadcopter. “Welke drone kiezen om te fotograferen?” - het antwoord op deze vraag hangt in dit geval onder meer af van hoe lang het model in de toekomst in de lucht moet blijven. De vliegtijd voor kleine drones is meestal 5-10 minuten, voor middelgrote - 10-20 minuten. Dure grote quadcopters kunnen tot 40-60 minuten in de lucht blijven.

Natuurlijk moeten degenen die een drone nodig hebben voor het filmen van video's bij het kopen naar de kwaliteit van de camera kijken. Op speelgoeddrones zijn meestal eenvoudige videocamera's van 2 megapixels geïnstalleerd. Middelgrote en grote helikopters zijn vaak uitgerust met modellen van 10-14 megapixels. In de meeste gevallen kunnen dergelijke camera's een beeld uitzenden op het scherm van een computermonitor, tablet of smartphone. De meest populaire modellen met dergelijke camera's zijn de drones van de DJI Phantom-groep.

Aanbevolen: