Hoe Kies Je Een Betrouwbare Tv

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Betrouwbare Tv
Hoe Kies Je Een Betrouwbare Tv

Video: Hoe Kies Je Een Betrouwbare Tv

Video: Hoe Kies Je Een Betrouwbare Tv
Video: The TV Buying Guide 2021 - What You Need to Know! | The Tech Chap 2024, Mei
Anonim

Het kiezen van een betrouwbare tv vereist een serieuze aanpak. De uiteindelijke productkwaliteit en klanttevredenheid zijn van veel factoren afhankelijk. De belangrijkste zijn merk, land van fabricage, schermtype, parameters en apparaatinterface.

Hoe kies je een betrouwbare tv
Hoe kies je een betrouwbare tv

De vooruitgang is niet te stoppen. Minder dan een eeuw is verstreken van tv's in de vorm van een enorme doos met zwart-witbeelden zonder geluid naar de 'slimme' apparaten van vandaag. Soms hebben mensen geen tijd om de nieuwe producten op het gebied van technologie te volgen, en een reis naar de winkel om een tv te kopen eindigt met verbijstering door het aantal aangeboden goederen. Hoe kun je hier niet in de war raken?

Welk merk is betrouwbaarder?

Het is natuurlijk beter om een product te kiezen van een bedrijf dat zich in deze branche heeft bewezen, bijvoorbeeld Sony, Panasonic, Samsung. Maar tegelijkertijd is de prijs-kwaliteitcombinatie voor verschillende fabrikanten meestal ongeveer hetzelfde. Dat wil zeggen, voor het bedrag dat u verwacht te passen, kunt u verschillende tv's kopen, hun betrouwbaarheid zal ongeveer op hetzelfde niveau zijn.

We mogen de garantieperiode voor producten niet vergeten. In sommige gevallen bereikt het 3-5 jaar. Dit geeft u een zeker vertrouwen dat de aankoop u in de toekomst niet zal teleurstellen.

Vloeibaar kristal of plasma?

Hier is de keuze aan de koper. Voordelen van LCD schermen:

- relatief lage kosten;

- grote keuze.

De nadelen van lcd-tv's zijn dat ze een delicate plastic coating hebben die je niet wilt aanraken terwijl het apparaat in gebruik is en wanneer het is uitgeschakeld. Zelfs een minimale mechanische belasting kan het uiterlijk van de monitor bederven.

Plasmapanelen, voordelen:

- hoge kwaliteit van het verzonden beeld;

- helderheid van kleuren.

Nadelen van LCD panelen:

- hoog stroomverbruik;

- lage helderheid en contrast in kamers met zonlicht.

Helderheid, kijkhoek en contrast van de tv

De helderheid hangt af van hoe comfortabel u tv kunt kijken in verschillende lichtomstandigheden (voor lichte kamers wordt het aanbevolen om een apparaat te kiezen met parameters 450-500 cd / m2).

De kijkhoek is verantwoordelijk voor hoe compleet het beeld onder verschillende hoeken zal zijn - als u niet alleen tv wilt kijken, moet de hoek meer dan 180 graden zijn.

Moderne lcd-tv's hebben een functie voor dynamische contrastverhouding, d.w.z. het apparaat selecteert automatisch de optimale oplossing voor de verhouding tussen lichte en donkere punten.

Matrixresolutie

De werkresolutie wordt aangegeven in 2 cijfers. De eerste is het aantal pixels in de breedte, de tweede is in de hoogte van de monitor. Een hogere matrixresolutie komt overeen met een scherper beeld.

Het voordeel van een Full HD-tv is een beeld van hoge kwaliteit, evenals de mogelijkheid om zenders in HD-kwaliteit en Blu-ray-schijven te bekijken. Het is voorzien van een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Rijdynamiek

Bij het bekijken van de dynamische momenten van de film zal het verschil in beweging tussen de tv, die een respons heeft van meer dan 8 milliseconden, en dezelfde parameter, minder dan 5 milliseconden, duidelijk zijn. Hoe lager de responstijd van de pixels in het apparaat, hoe hoger de bewegingsdynamiek, hoe sneller de transparantie van elk van de pixels verandert, zonder kwaliteitsverlies.

Smart TV-mogelijkheden

Voor kopers die hun apparaat niet alleen als een standaard tv-signaalontvanger gaan gebruiken, maar ook om video's en foto's van een camera, internetverbindingen, computergames te bekijken, is het beter om te kijken naar producten met digitale connectoren waarmee u verbinding kunt maken naar een computer, evenals die met connectoren voor vleesmedia.

U moet vertrouwen hebben in de betrouwbaarheid van de plaats waar u uw aankoop doet. Lees in het geval van een online winkel, voordat u voor een artikel betaalt, de forums over deze site.

Zorg er bij het gebruik van een nieuwe TV voor dat uw spanningsstabilisator van goede kwaliteit is, want de garantie zal u niet redden van dingen die door uw fout zijn beschadigd.

Aanbevolen: