10 Interessante Feiten Over Mobiele Telefoons

10 Interessante Feiten Over Mobiele Telefoons
10 Interessante Feiten Over Mobiele Telefoons

Video: 10 Interessante Feiten Over Mobiele Telefoons

Video: 10 Interessante Feiten Over Mobiele Telefoons
Video: 20 Surprising Facts About Mobile Phone || 20 Interesting Facts About Cell Phones || 3 Minute Facts 2024, Mei
Anonim

De eerste mobiele telefoon werd geïntroduceerd door Motorola. En de eerste persoon die via een mobiele verbinding sprak, was haar medewerker - Martin Cooper. In 1983 belde hij zijn concurrenten en zei dat hij midden in een straat in New York stond te telefoneren. In die jaren was het een innovatie op het randje van de fantasie.

10 interessante feiten over mobiele telefoons
10 interessante feiten over mobiele telefoons

De eerste smartphone verscheen in 1993, maar het leek een beetje op moderne smartphones: het had een agenda, e-mail, adresboek en andere eenvoudige functies. Maar het scherm is groot gemaakt. De prijs was ook vrij hoog - vanaf $ 900. En mensen betaalden, want velen wilden zo'n technische noviteit.

Smartphones uit die tijd hadden knoppen, maar het toetsenbordslot werd niet meteen uitgevonden. Daarom gebeurde het zo dat de telefoon, die in zijn zak lag, iemand "zichzelf" noemde - puur per ongeluk, en degene die de telefoon opnam, hoorde alleen interferentie. De politie kreeg vaak zulke telefoontjes: volgens de statistieken van de Amerikaanse 911-dienst waren het er 70%, dus de politie van die jaren raakte er zelfs aan gewend en schonk er geen aandacht aan.

En het best verkochte merk voor mobiele telefoons in die jaren was de Nokia 1100, die werd beschouwd als de meest compacte, functionele en goedkope. Het verscheen in 2003 in de schappen en 250 miljoen mensen kochten zo'n model. In die tijd dacht niemand aan Apple als een populair merk van mobiele apparaten.

En de eerste telefoon met 2 simkaarten was Samsung Duos, waar zakenmensen heel blij mee waren. Voor het verschijnen van dit model moesten ze inderdaad verschillende mobiele apparaten meenemen.

Er zijn tal van interessante feiten over telefoons, maar de top 10 omvat het volgende:

  1. Friedhelm Hilbrand creëerde niet alleen sms, maar introduceerde ook een limiet op het aantal tekens in een bericht. Nu is er geen dergelijke limiet, maar voorheen was deze gelijk aan 160 tekens. Dit zijn 2 regels, wat volgens Hilbrand genoeg was om een kort berichtje te sturen. Alle bekende operators waren het met hem eens en in 1986 werd de tekenlimiet officieel.
  2. Zonder mobiele torens zijn telefoons nutteloos en worden overal torens opgesteld. Maar ze vallen niet op, omdat ze ze proberen te verbergen voor mensen: op palen, op de daken van gebouwen, zelfs in stadsklokken. En in Amerika zijn mobiele torens vermomd als bomen of cactussen.
  3. Met de verspreiding van mobiele apparaten hebben mensen nieuwe fobieën. Degenen die bang zijn om te bellen of oproepen te beantwoorden, lijden aan "telefoonfobie", en degenen die bang zijn om op een plaats te zijn zonder communicatie of hun telefoon verliezen - "nomofobie". Er zijn mensen die in paniek raken bij de gedachte dat ze ziek kunnen worden van iets vreselijks als ze mobiele communicatie gebruiken - dit is een symptoom van "frigensofobie".
  4. Volgens statistieken zijn er ongeveer 3,3 miljard werkende mobiele telefoons in de wereld - en dit is de helft van de totale bevolking van de aarde. En aangezien niet iedereen de toestellen gebruikt – vaker volwassenen en actieve mensen – zullen er per 100 mensen zo’n 158 werkende communicatietoestellen zijn.
  5. Mensen wisselen vaak van mobiele telefoon, in hetzelfde Korea - elke 11 maanden. En het is meestal niet dat het apparaat kapot is, het is gewoon dat een persoon een nieuw model wil. De oude gaat naar de prullenbak. Als je kijkt naar het aantal van deze afgedankte telefoons en hun halfwaardetijden, kun je je de enorme omvang van hun vervuiling voorstellen.
  6. Wetenschappers willen mobiele apparaten gebruiken als sensoren tegen terrorisme. Hiervoor worden modellen ontwikkeld die de aanwezigheid van radioactieve stoffen in de buurt van een persoon kunnen detecteren. En dit is logisch, want terroristen vallen eerder stadscentra aan - plaatsen waar veel mensen zijn en mensen telefoons bij zich hebben. Als het idee van wetenschappers van Purdue University slaagt, helpt het terroristische aanslagen te voorkomen.
  7. De duurste mobiele telefoon ter wereld wordt beschouwd als de iPhone 4 Diamond Rose, die functioneel niet verschilt van de gewone iPhone 4. Maar de behuizing van deze telefoon is gemaakt van goud en versierd met diamanten, en hij is handgemaakt. En de prijs is $ 8 miljoen.
  8. De term "mobiele telefoon" in het Engels lijkt op "mobiele telefoon". Het is ontstaan omdat de dekkingsgebieden van basisstations zijn onderverdeeld in cellen - "cel", en voor het eerst werd deze term in 1977 gebruikt.
  9. In Japan zijn de meeste mobiele telefoons waterdicht omdat tieners ze zelfs onder de douche gebruiken.
  10. In Mexico stelen drugskartels ingenieurs en dwingen hen om te werken aan de aanleg van een particulier telefoonnetwerk.

Aanbevolen: