Samsung Galaxy Note 5 Review: Specificaties, Voor- En Nadelen, Prijs

Samsung Galaxy Note 5 Review: Specificaties, Voor- En Nadelen, Prijs
Samsung Galaxy Note 5 Review: Specificaties, Voor- En Nadelen, Prijs

Video: Samsung Galaxy Note 5 Review: Specificaties, Voor- En Nadelen, Prijs

Video: Samsung Galaxy Note 5 Review: Specificaties, Voor- En Nadelen, Prijs
Video: Обзор Galaxy Note5 2024, April
Anonim

Het Zuid-Koreaanse concern heeft besloten om een rokade te maken in het segment van zijn phablets - nu is het EDGE + -model het vlaggenschip geworden en is de Note 5 een nicheproduct geworden dat slechts in een paar markten te zien is. Rusland is geen uitzondering.

Samsung Galaxy Note 5 steekt gunstig af bij zijn voorgangers
Samsung Galaxy Note 5 steekt gunstig af bij zijn voorgangers

Geografie van verkoop Phablet Samsung Galaxy Note 5 werd aanvankelijk verkocht in Zuid-Korea en vervolgens in de Verenigde Staten. De start van de verkoop in Rusland was gepland voor medio oktober 2015. Het model zal alleen verkrijgbaar zijn in de bedrijfswinkels van het concern. Het uiterlijk van deze phablet in Rusland kan gerust een uitzondering worden genoemd, omdat het in dezelfde Oude Wereld bijna nergens beschikbaar is en het lijkt erop dat de zorg niet van plan is de geografie van de verkoop te herzien.

Beeld
Beeld

Positionering Phablet bleek verrassend gebalanceerd te zijn, maar niet vrij van nadelen. Qua geaggregeerde parameters heeft de Samsung Galaxy Note 5 echter geen directe concurrent. Dat kunnen ze echter gewoon niet zijn, omdat geen enkele andere fabrikant de overeenkomstige componenten heeft.

Uiterlijk en afmetingen Als in EDGE + de zorg het scherm heeft gebogen, dan in de nieuwe phablet - de achterkant. Het toestel is aan de randen gebogen, wat heel goed te zien is als het met het scherm naar beneden wordt gelegd. Het lijkt erop dat de fabrikant er vast van overtuigd is dat dit ontwerpelement meer vraag naar gadgets maakt. In de praktijk zorgt deze afronding ervoor dat de phablet comfortabeler in de hand ligt dan zijn voorganger.

De breedte van de gadget is kleiner geworden, maar slechts een klein beetje. Tegelijkertijd weegt Note 4 176 g en heeft afmetingen van 153, 5x78, 6x8,5 mm.

Beeld
Beeld

Kleurenspectrum Phablet wordt gepresenteerd in vier kleuren: (White Pearl, Sapphire Black, Silver, Gold Platinum). In Zuid-Korea zijn phablets verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: roze goud en zilver titanium. Misschien zal het concern het kleurengamma in andere markten uitbreiden. Het zal echter hoogstwaarschijnlijk niet te vroeg zijn.

Materiaal behuizing In tegenstelling tot Note 4, gebruikt de nieuwigheid een ander metaal - aluminiumlegering uit de 7000-serie, die zich onderscheidt door grote sterkte, gekoppeld aan lichtheid. Als gevolg hiervan won de gadget in gewicht. Trouwens, de iPhone 6 zal een soortgelijk materiaal gebruiken, omdat er nog niets betrouwbaarder voor dergelijke apparaten ter wereld is uitgevonden. De achterkant en het scherm van de Note 5 zijn bedekt met Corning Gorilla Glass 4. Er zit een metalen frame rond de vulling van het apparaat.

Beeld
Beeld

Knoppen en toetsen Aan de linkerkant van de phablet bevinden zich twee toetsen om het volume aan te passen. De voorganger had hiervoor één gepaarde sleutel. Opgemerkt moet worden dat de knoppen niet per ongeluk, maar blindelings kunnen worden ingedrukt - net zo eenvoudig als het pellen van peren. De aan/uit-knop bevindt zich aan de rechterkant van het apparaat.

Er zijn twee microfoons aan de uiteinden van de phablet. Aan de onderkant zit een 3,5 mm aansluiting en een microUSB aansluiting. Elke connector heeft een plastic inzetstuk om de kabels te beschermen tegen beschadiging. Er is ook een luidspreker aan de onderkant van de gadget. Vlakbij is de stylus, die volledig in het lichaam is verzonken. Ondanks dat het nu strak is, is het best comfortabel om het in je handen te houden.

De voorkant heeft een lichtsensor, een naderingssensor en een 5 megapixel selfiecamera. Dit alles bevindt zich boven het scherm, waarvan de frames smaller zijn geworden, maar dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op de grootte.

De middelste toets is iets korter en hoger. Ook past een vingerafdruksensor er goed in, die reageert op een lichte aanraking. De sensor reageert perfect, zelfs op natte en zweterige vingers. Opgemerkt moet worden dat de iPhone alleen in de nieuwe versie een vergelijkbare sensor zal krijgen.

Beeld
Beeld

Samsung-display wordt terecht beschouwd als de favoriet van de wereldmarkt voor de productie van schermen voor mobiele gadgets. Technologisch is het concern zijn naaste concurrenten al enkele jaren voor. De Note 5 heeft een nieuwe hoogte gekregen - de phablet heeft een betere kleurweergave, beeldkwaliteit en bruikbaarheid. Experts hebben het nieuwe product al getest en kwamen tot de conclusie dat de phablet momenteel de beste weergave heeft van allemaal. De Note 5 wist in dit opzicht zelfs de Galaxy S6 te verplaatsen. Ondertussen bleef de diagonaal van de nieuwigheid ongewijzigd -

Camera Het heeft toestemming. Het kan vanuit elk scherm worden opgeroepen door tweemaal op de Home-knop te drukken. En het duurt slechts 0,6 seconden. Zo kun je snel iets letterlijk op de vlucht vastleggen.

Software Kenmerken De gadget behoort tot dezelfde generatie als de Galaxy S6 / S6 EDGE. Het toestel kwam uit op Android 5.1.1 met een 8-core Exynos 7420 2100Mhz processor, alleen de menu iconen werden opnieuw getekend, de rest bleef hetzelfde.

communicatie

Hiervoor kan de phablet bieden: EDGE, WAP-browser, HSDPA, LTE (4G), NFC, HSPA, WiFi, stereo Bluetooth en natuurlijk een USB-poort. Het model heeft ook een infraroodpoort.

Belangrijke nuances In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Note 5 geen geheugenkaart. De gebruiker wordt alleen beperkt door het volume dat in eerste instantie beschikbaar is. De aanpak is precies hetzelfde als op de iPhone. Het kan alleen het feit opslaan dat het mogelijk is om een USB-flashstation op de telefoon aan te sluiten en een archief te maken.

Het model heeft een niet-verwijderbare batterij. U kunt het alleen in een servicecentrum wijzigen en plichtsgetrouw ongeveer $ 100 betalen.

De gadget heeft geen gehandschoende modus. Dit is niet zo belangrijk, maar toch. Verder is de Note 5 in alle opzichten meer dan zijn voorganger.

Beeld
Beeld

Galaxy Note 5 prijs

De nieuwigheid kan worden gekocht in Samsung-winkels voor 59.990 roebel. Natuurlijk zal de prijs daarna dalen. Maar binnen 1-2 maanden na het begin van de verkoop mag men hier niet op hopen.

Aanbevolen: