Waar Batterijen Weg Te Gooien?

Inhoudsopgave:

Waar Batterijen Weg Te Gooien?
Waar Batterijen Weg Te Gooien?

Video: Waar Batterijen Weg Te Gooien?

Video: Waar Batterijen Weg Te Gooien?
Video: Lifehack getest - Te weinig batterijen? Geen probleem 2024, April
Anonim

Batterijen zijn een gevaarlijk element voor het milieu: één vingerbatterij bevat een grote hoeveelheid metalen, genoeg om ongeveer 20 vierkante meter land te vervuilen. Voor de verwijdering van energiebronnen zijn er speciale recyclingpunten waar het noodzakelijk is om alle gebruikte batterijen in te leveren.

Waar batterijen weg te gooien?
Waar batterijen weg te gooien?

instructies:

Stap 1

Wanneer de batterij op een stortplaats wordt gedumpt, wordt de metalen coating van de energiedrager vernietigd en komen alle zware metalen uit de samenstelling in de bodem en in het water, waardoor het risico op vergiftiging door zware metalen voor mensen toeneemt. En als de batterij tijdens het verbrandingsproces verbrandt, komen alle metalen in de atmosfeer terecht.

Stap 2

Zoek een accu-inzamelpunt in uw stad. Om te zoeken kunt u gebruik maken van internet of contact opnemen met de helpdesk voor alle informatie die u nodig heeft.

Stap 3

Verzamel alle batterijen die al leeg zijn en het einde van hun levensduur hebben bereikt. Plaats ze in een aparte container en breng ze naar het adres dat je eerder hebt gevonden. Naast conventionele AA-batterijen kunt u alle andere batterijen in deze items opnemen, ongeacht hun inhoud. Je kunt hier bijvoorbeeld de batterij van je telefoon, laptop of elk ander apparaat aan geven.

Stap 4

Het is vermeldenswaard dat om een groot aantal batterijen (met een gewicht van meer dan 150-200 kg) weg te gooien, sommige bedrijven alleen vertrekken en alle energiebronnen meenemen die nodig zijn voor verwijdering. Onder de bedrijven die betrokken zijn bij recycling, kunnen er leveranciers zijn van verschillende elektronica, kantoren of online winkels. In sommige steden zijn zelfs inzamelpunten voor batterijen aanwezig in bibliotheken.

Stap 5

Er is een klein aantal recyclingbedrijven in Rusland. In principe wordt dit probleem aangepakt door Europese bedrijven die hun eigen bedrijf in Rusland hebben. In de meeste Russische steden is de inzameling van gebruikte batterijen nog steeds niet georganiseerd, en alle inzamelpunten zijn overwegend vrijwilligerswerk.

Aanbevolen: