SMS Ontvangen Van Avito Pay: Wat Is Het?

Inhoudsopgave:

SMS Ontvangen Van Avito Pay: Wat Is Het?
SMS Ontvangen Van Avito Pay: Wat Is Het?

Video: SMS Ontvangen Van Avito Pay: Wat Is Het?

Video: SMS Ontvangen Van Avito Pay: Wat Is Het?
Video: Как настроить уведомления о новых авто на Avito / Настройка уведомлений о новых объявлениях 2024, April
Anonim

De laatste tijd komen fraudegevallen met mobiele apparaten steeds vaker voor. Gebruikers zelf, banken en telecomoperators, wiens programma's op het gadget zijn geïnstalleerd, hebben hier last van. Avito pay is de meest voorkomende malware die voor veel problemen kan zorgen. Hoe kun je het detecteren en van je smartphone verwijderen?

De fraudeur kruipt uit de computer
De fraudeur kruipt uit de computer

Fraude neemt toe en verbetert niet alleen in de echte wereld, maar ook in de virtuele omgeving. De trucs van fraudeurs worden elke dag geavanceerder en gewone burgers die gewoon iets willen verkopen of kopen op populaire virtuele platforms, worden steeds vaker betrapt. Tegenwoordig is de spyware Avito Pay wijdverbreid.

Beeld
Beeld

Wat een beest is het

Avito Pay is een speciale app gericht op het oplichten van de Avito-marktplaats. Het is vermomd als betaling voor goederen. Het programma is op geen enkele manier gebonden aan een populaire dienst, maar geniet alleen zijn populariteit. De meest voorkomende methode van misleiding is een sms-bericht, dat het potentiële slachtoffer uitnodigt om bepaalde acties te ondernemen. En het ziet er allemaal behoorlijk overtuigend uit, daarom vallen Avito-gebruikers meestal voor dit aas.

Valsspelen opties

De meest voorkomende vorm is SMS mailing. De klant ontvangt een bericht met thematische inhoud. Het ziet er erg overtuigend uit en wekt daarom geen argwaan.

1. Het geld voor het artikel is verzonden. Dit is het meest voorkomende bericht dat u op de hoogte stelt van de betaling van een artikel. Meestal is de afzender een onbekend nummer. Als iemand valsspelen vermoedt, kun je contact opnemen met dit nummer en wordt het bedrog onthuld. Alleen gebeurt dit niet meteen, maar nadat het kwaadaardige bestand zich al in de telefoon heeft "gevestigd".

Het bericht moet het bedrag van de aankoop aangeven, wat het effect versterkt. Hieronder staat de link waarop het slachtoffer klikt. Er wordt geen incentive aangeboden. Dit gebeurt puur psychologisch: aangezien er een verband is, moet het ergens toe leiden.

U klikt erop en u bevindt zich zogenaamd op uw pagina, waar wordt gemeld dat uw product is gereserveerd door een bepaald bedrag te betalen en wordt aangeboden om het installatie-apk-bestand te downloaden, waarvan de uitvoering een aantal ongewenste effecten veroorzaakt.

Beeld
Beeld

2. Ik bied een ruil aan. Dit is de tweede meest gebruikte methode. Er komt een sms naar de smartphone over een winstgevende uitwisseling, die moeilijk te weigeren is. De "koper" biedt u bijvoorbeeld geen geld, maar een ander product dat uiteraard beter zal zijn, dat er erg aantrekkelijk uitziet. Hier komt weer een link, en dan alles, zoals in de eerste versie.

3. Je zult het leuk vinden. De telefoon krijgt een melding over een aanbieding om een actieproduct tegen een lage prijs te kopen op Avito. Om bijvoorbeeld een Apple-smartphone of -tablet te kopen voor een prijs die 2-3 keer lager is dan de marktwaarde en de reden voor zo'n lage prijs wordt meteen beschreven. Dienovereenkomstig blijven degenen die voor de goederen betalen met niets achter.

Programma acties

De telefoon raakt geïnfecteerd na het downloaden van het Avito-betaalprogramma. Het systeem geeft twee keer aan dat het downloaden van het programma is mislukt. In feite is dit zo'n zet dat de gebruiker niets vermoedt en het geïnstalleerde programma begint te handelen. Ze schrijft op verschillende manieren geld af van het saldo. Het stuurt bijvoorbeeld berichten naar premiumnummers. Dit kan lang duren voordat de exploitant de klant op de hoogte stelt van de indrukwekkende schuld. Het programma werkt onopgemerkt, dus het is buitengewoon moeilijk om zijn acties te volgen.

Beeld
Beeld

's Nachts wordt er naar tolnummers gebeld. Hun kosten kunnen oplopen tot enkele tientallen roebels per minuut. In dit geval is het onmogelijk om het geld terug te geven. Er zijn humoristische of dreigende acties. Dit kan worden begrepen door ontevreden oproepen of berichten van abonnees die op uw nummer komen. Het zal heel moeilijk zijn om meteen te raden totdat u het "smeltende" saldo in uw account opmerkt.

Sommige spionage-apps zijn in staat om de clientsoftware van uw provider te infiltreren en een betaalde service te activeren. Het meest vervelende is dat het accountsaldo blijft dalen, zelfs als je de malware hebt verwijderd. Ze heeft haar werk al gedaan en hier is het noodzakelijk om het probleem op te lossen door contact op te nemen met de abonnementsservice.

Beeld
Beeld

De gevaarlijkste versie van het programma is in staat om de applicatie van uw bank te infiltreren en uw bankrekening leeg te maken. Gelukkig zijn al dergelijke toepassingen nu uitgerust met een ingebouwde antivirus, die een waarschuwing geeft wanneer een dreiging zich voordoet en aanbiedt om het schadelijke programma te verwijderen. Zo heeft Sberbank haar eigen veiligheidsmaatregelen. Hij eist de overschrijving van een bedrag boven een bepaalde waarde binnen dertig minuten telefonisch te bevestigen.

Een andere optie is telefoonproblemen. Plots is er overvloedige reclame, die het werk verstoort en een aanbod om het probleem op te lossen voor een bepaalde beloning.

Verouderde methoden - Spam verzenden naar mensen op uw lijst met contactpersonen. - Publiceren van berichten op een sociaal netwerk met een link naar malware. - Misschien een poging om de computer aan te vallen. In dit geval wordt er een marketingbrief verzonden, die een kwaadaardige link bevat. Als het op je harde schijf komt, kan dit programma veel serieuzere dingen doen. - Bots in chats kunnen deelnemen aan de distributie van het programma.

Wat te doen als het programma al is geïnstalleerd

- Scan eerst uw mobiele apparaat met een gratis antivirusprogramma. Als je een Android-systeem hebt, kun je het downloaden van Googleplay. Het zal niet veel ruimte in beslag nemen.

- Verwijder het opstartbestand en voer een apparaatcontrole uit. "Instelling - Vertrouwelijkheid". Haal het vinkje weg bij het Avito betaalprogramma. En alleen dan kun je het uit de applicatiebeheerder verwijderen. Vanaf het allereerste begin kunt u het programma daar niet verwijderen. De virtuele knop "Verwijderen" zal inactief zijn en als u deze actie onderneemt, zal het programma zich vermenigvuldigen en uit de "Applicatiebeheer" verdwijnen. De beste optie zou zijn om de fabrieksinstellingen te herstellen en alle programma's te verwijderen. Dan moet u de wachtwoorden voor alle accounts wijzigen.

Beeld
Beeld

Als het programma in het clientprogramma van de telecomoperator is doorgedrongen en de instellingen daar heeft gewijzigd door betaalde services aan te sluiten, dan zal het opnieuw opstarten van het systeem met het verwijderen van de gegevens u niet helpen. U zult zien dat het geld uw rekening blijft verlaten, ongeacht of uw telefoon is ingeschakeld of niet. In dit geval moet u contact opnemen met de abonnementsservice en hun instructies volgen. Als er een groot bedrag op het saldo staat, kunt u contact opnemen met de wetshandhavingsinstanties en een verklaring schrijven om een zaak te starten onder het artikel "Fraude". Alleen het percentage succesvolle afronding van dergelijke onderzoeken is extreem laag.

Het eenvoudigste wat u kunt doen, is de verdachte e-mail of link met Avito pay negeren. Zo voorkom je veel problemen. Onthoud dat Avito pay een frauduleuze applicatie is en niets te maken heeft met de Avito-service.

Aanbevolen: