Hoe Een Mobiele Telefoon De Menselijke Gezondheid Beïnvloedt

Hoe Een Mobiele Telefoon De Menselijke Gezondheid Beïnvloedt
Hoe Een Mobiele Telefoon De Menselijke Gezondheid Beïnvloedt

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon De Menselijke Gezondheid Beïnvloedt

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon De Menselijke Gezondheid Beïnvloedt
Video: Hoe moet ik mijn Qnect Wi-Fi plug updaten? 2024, Maart
Anonim

Mobiele telefoons zijn voor de meeste mensen een onmisbaar apparaat geworden. Ze vervangen voor ons niet alleen een vaste telefoon, maar ook een muziekspeler, camera, klok en wekker. Een mobiele telefoon helpt om altijd in contact te blijven, omdat hij dicht bij een persoon staat. We kopen telefoons voor onze kinderen, zodat we op elk moment kunnen zien of alles in orde is. Is alles echt zo rooskleurig?

Hoe een mobiele telefoon de menselijke gezondheid beïnvloedt
Hoe een mobiele telefoon de menselijke gezondheid beïnvloedt

Inderdaad, een mobiele telefoon is een nuttig en onvervangbaar ding. Fabrikanten van moderne mobiele apparaten beweren dat de eenheden de menselijke gezondheid niet schaden, maar wetenschappers die de effecten van elektromagnetisch onderzoek van een mobiele telefoon bestuderen, zeggen het tegenovergestelde.

Recente studies hebben aangetoond dat er elektromagnetische straling is van mobiele telefoons, en het beïnvloedt het menselijk zenuwstelsel, het hart en de voortplantingsorganen.

De schade van een mobiele telefoon is moeilijk in cijfers uit te drukken, omdat er niet genoeg data is en de markt voortdurend wordt aangevuld met nieuwe mobiele gadgets.

Er is een veronderstelling dat tijdens een langdurig gesprek op een mobiele telefoon menselijk hersenweefsel opwarmt, celmutatie optreedt en in bijzonder ernstige gevallen een hersentumor kan optreden. Maar er is niet genoeg bewijs voor een dergelijke theorie, en in dit geval zouden telefoontjes lang en ononderbroken moeten zijn over een lange periode. Veelvuldig gebruik van de telefoon kan echter leiden tot hoofdpijn, een slecht functionerend immuunsysteem en een verminderde weerstand tegen virussen en verkoudheid.

Volgens de aanbeveling van de WHO moet een kind een mobiele telefoon kopen voordat het 10 jaar oud is. Elektromagnetische straling van een mobiele telefoon kan de ontwikkeling van de hersenen en inwendige organen van het kind negatief beïnvloeden en leiden tot de ontwikkeling van autisme, meningitis of oncologie. Een mobiele telefoon kan niet alleen de gezondheid van het kind nadelig beïnvloeden, maar ook zijn psychologische en mentale ontwikkeling schaden, wat leidt tot rusteloze slaap, constante slaperigheid en lethargie, verminderde immuniteit, geheugenverlies. Langdurig spelen of chatten in instant messengers kan leiden tot een verslechtering van het gezichtsvermogen van het kind.

Ondanks dat er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar de schade van mobiele telefoons, zijn er geen duidelijke conclusies dat bepaalde ziekten worden geassocieerd met het gebruik van een mobiele telefoon. Naast de telefoon is er elektromagnetische straling aanwezig van de tv en computer, alle huishoudelijke apparaten, de hoogste tarieven zijn in magnetrons. De toestand van het milieu laat ook veel te wensen over, vooral in gigantische steden, dus een mobiele telefoon de schuld geven van het verschijnen van een bepaalde ziekte is gewoon dom.

Om de negatieve effecten van elektromagnetische straling te minimaliseren, moeten bepaalde voorwaarden in acht worden genomen.

Volwassenen wordt aangeraden om tijdens een gesprek een headset te gebruiken, zodat u de telefoon niet bij uw hoofd kunt houden of een luidspreker kunt gebruiken.

Veel deskundigen die elektromagnetische straling van mobiele telefoons bestuderen, raden af om in auto's en metalen garages te telefoneren, omdat ze geloven dat elektromagnetische golven worden gereflecteerd door de metalen behuizing en hun effect op het menselijk lichaam vergroten. Bovendien kan een persoon die telefoneert tijdens het autorijden een verkeersongeval veroorzaken.

Het is beter om de telefoon tijdens de slaap weg te leggen, omdat de straling ervan het zenuwstelsel negatief kan beïnvloeden en slaapstoornissen kan veroorzaken.

Wetenschappers raden af om de telefoon dicht bij het lichaam te dragen, bijvoorbeeld aan een broekriem of in een zak, maar in een tas om schade aan inwendige organen te minimaliseren.

Aanbevolen: