Hoe Kies Je Een Startersoplader?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Startersoplader?
Hoe Kies Je Een Startersoplader?

Video: Hoe Kies Je Een Startersoplader?

Video: Hoe Kies Je Een Startersoplader?
Video: How to Choose a Vehicle Battery Charger 2024, Mei
Anonim

De uitvinding van de accu (opslagbatterij) maakte het mogelijk om de auto-industrie snel te ontwikkelen. Fabrikanten proberen ze veerkrachtiger te maken, maar soms komen ze zonder stroom te zitten. In dit geval is het niet mogelijk om de auto te gebruiken. Opladers kwamen de automobilisten te hulp. Ze helpen de batterij te revitaliseren door de verloren lading te herstellen.

Hoe kies je een startersoplader?
Hoe kies je een startersoplader?

instructies:

Stap 1

Lees aandachtig de instructies voor de geselecteerde oplader en startapparaat. Wees voorzichtig bij het kopen van goedkope imitatiemerken. Hun technische kenmerken zijn niet bestand tegen nauwkeurig onderzoek. Let in de instructies op de punten over de conformiteit van het apparaat met het niveau van elektrische en brandveiligheid, bedieningsregels, details van de fabrikant (speciale aandacht). Koop geen handwerk. De lader moet zorgen voor normaal opladen van begin tot eind. De ZPU moet dus de waarden van stroom en spanning behouden en automatisch wijzigen, afhankelijk van het laadstadium.

Stap 2

Let op de dikte van de apparaatdraden. Laden-starten, in tegenstelling tot opladen-voorstarten, werken in twee modi - opladen en maximale stroomoutput tijdens de startmodus. Hun installatie vindt plaats met een speciale tuimelschakelaar. In tegenstelling tot ZPP-modellen hebben oplaad- en startapparaten respectievelijk een veel grotere draaddoorsnede en zijn hun kosten hoger. ZPU kan worden gebruikt voor batterijen van buitenlandse en binnenlandse automodellen, maar ze mogen alleen worden gebruikt als het boordnetwerk is uitgeschakeld, indien aanwezig. Anders is het laadproces hetzelfde. Wees voorzichtig, er is een reële kans op beschadiging van de elektronica wanneer u het apparaat aansluit terwijl de batterijpolen niet zijn verwijderd.

Stap 3

Neem een oplader en starter met een huidige reserve. Het zal dus niet tot de limiet van zijn mogelijkheden werken. Anders is het mogelijk om een batterij met een grotere capaciteit op te laden.

Stap 4

Kies een automatische lader/starter die zorgt voor een gecombineerde lading. Het heeft een klein aantal bedieningselementen, meestal één potentiometer, waarmee u de initiële laadstroom kunt instellen. De waarde ervan kan worden aangegeven door een apparaat of LED's. De eerste is nauwkeuriger, daarom de voorkeur, de tweede is minder nauwkeurig, maar goedkoper in kosten.

Aanbevolen: