Aankopen Betalen Met Een Smartphone

Aankopen Betalen Met Een Smartphone
Aankopen Betalen Met Een Smartphone
Anonim

De technologie die wordt gebruikt voor contactloos betalen heeft het rijke arsenaal aan mogelijkheden van moderne smartphones met succes aangevuld. Steeds meer kopers laten hun portemonnee thuis en gaan gedurfd winkelen bij de dichtstbijzijnde supermarkt, waarbij ze hun telefoon als betaalmiddel kiezen.

Aankopen betalen met een smartphone
Aankopen betalen met een smartphone

Eerst moet u ervoor zorgen dat de fabrikant uw smartphone heeft voorzien van contactloze betalingstechnologie. Zijn aanwezigheid kan worden beoordeeld aan de hand van de afkorting NFC in de kenmerken van de gadget.

Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, verschilt de naam van de betaalapp. voor apparaten op basis van IOS, - voor mobiele gadgets op basis van Android en voor apparaten met dezelfde naam.

Het enige dat nodig is om in te stellen, is het koppelen van een bankcreditcard of debetkaart aan de applicatie, waarvan het geld wordt afgeschreven op het moment van betaling.

Als er twee NFC-compatibele apparaten binnen elkaars bereik zijn, kunnen ze betalingsinformatie van de ene naar de andere overbrengen. Dit is vergelijkbaar met hoe Bluetooth werkt, maar NFC werkt over kortere afstanden en verbruikt minder stroom.

Om met een smartphone te kunnen betalen, moet de betaalautomaat zelf voorzien zijn van een NFC-module. Lezers die betalingen via smartphones kunnen accepteren, naast winkels, worden met succes gebruikt in de metro.

Om te betalen, breng je de telefoon met de meegeleverde betaalapplicatie naar de minimale afstand tot de terminal (niet meer dan 10 cm) en tik je op het betaallabel.

Er is zeker een risico dat factuurgegevens worden gestolen, maar het is zo laag dat het slechts een paar suggesties voor dit artikel bevat. De technologie zelf omvat het contact van twee apparaten op zeer korte afstand van elkaar. Een potentiële aanvaller moet de tijd hebben om zijn reader op het moment van betalen op een afstand van maximaal 10 cm naar je smartphone te brengen, daar merk je weinig van.

De rest van de tijd heeft het geen zin om de functie actief te houden. Alle reflecties over de gevaren van het gebruik van NFC zijn niets meer dan speculatie over de angsten van gewone gebruikers en een simpele zoektocht naar een informatieve gelegenheid.

Aanbevolen: