Hoe De Draden Te Bellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Draden Te Bellen
Hoe De Draden Te Bellen

Video: Hoe De Draden Te Bellen

Video: Hoe De Draden Te Bellen
Video: Hoe bepaal jij je passie in je werk? De rode draad 2024, Mei
Anonim

Een multimeter thuis helpt u bij het bepalen van de spanning in het stopcontact, het controleren van de geschiktheid van de batterijen en het achterhalen van de stroomsterkte in de hoogspanningsdraden. Natuurlijk is het niet de moeite waard om dit te doen zonder speciale vaardigheden.

Hoe de draden te bellen
Hoe de draden te bellen

Het is nodig

  • - multimeter;
  • - vaardigheden in het werken met elektrische apparaten.

instructies:

Stap 1

Gebruik een multimeter om de spanning van de draden te achterhalen, evenals de wikkelweerstand en stroom. Zoek de windingen. Zet hiervoor het apparaat in de weerstandsmeetmodus of bel. Identificeer de groepen draden in de wikkeling. Draai de beldraden in elkaar, je herkent ze aan de lage weerstand ertussen.

Stap 2

Zet spanning op dikke draden. U beschadigt de transformator niet, ook niet als er iets mis is. Als je bang bent om deze draden te verbranden, zet dan 6,3 V stroom op de andere draden, meet de spanning op de dikke draden. De waarde moet 220 zijn. Stel de AC-spanningsmeetmodus in op de multimeter.

Stap 3

Meet na het aansluiten de spanning op andere groepen of aderparen. Er zijn stukjes papier op de draden geschroefd, teken de resultaten die erop zijn verkregen. Meet de stroom. Om dit te doen, verplaatst u op een multimeter de sonde van vr naar 10 A, meet in paren draden, waar is de huidige waarde.

Stap 4

Controleer hoogspanningsdraden. Inspecteer ze eerst bijvoorbeeld op vervorming van de kunststof schaal. Als het gebarsten of gesmolten is, moeten de draden worden vervangen. Uitwendig onbeschadigde draden klinken met een multimeter. Dit apparaat berekent de weerstand van de draad en vergelijkt deze met de acceptabele waarde

Stap 5

Stel de multimeter in op 20K, bevestig een pin aan elk uiteinde van de kabel. Lees daarna de gegeven weerstand af. Vergelijk ze met aanvaardbare weerstandswaarden. Voor hoogspanningsdraden met een koperen kern kan deze waarde variëren van 1 tot 6.5K. Voor draden die reactantie bevatten, kan deze indicator van 2,2K tot 8K zijn. Als je koolstofdraden belt met verdeelde weerstand, ligt de waarde tussen 10K en 23K.

Aanbevolen: