Hoe Leer Je Het Breadboard Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Het Breadboard Gebruiken?
Hoe Leer Je Het Breadboard Gebruiken?

Video: Hoe Leer Je Het Breadboard Gebruiken?

Video: Hoe Leer Je Het Breadboard Gebruiken?
Video: How to Use a Breadboard 2024, April
Anonim

Voor iemand die de wereld van elektronica begint te leren, is het gebruik van zo'n tool als een breadboard misschien helemaal niet voor de hand liggend. Om snel een breadboard van een elektronische schakeling op een tafel te monteren, is het vaak handig om een breadboard te gebruiken dat solderen overbodig maakt. En alleen dan, als u overtuigd bent van de prestaties van uw schakeling, kunt u zich bezighouden met het maken van een printplaat en het solderen.

Breadboard
Breadboard

Het is nodig

Breadboard, aansluitdraden, LED, knop, weerstand met weerstand in het bereik van 200 … 500 Ohm, batterij

instructies:

Stap 1

Een typisch aanzicht van een breadboard wordt getoond in de afbeelding. Er zijn complexere voorbeelden, er zijn eenvoudigere. Maar het principe van het apparaat blijft hetzelfde. Het breadboard bestaat uit een kunststof bodem met veel gaten, meestal met een steek van 2,54 mm. De gaten zijn nodig om de draden van radio-elementen of verbindingsdraden erin te steken.

Breadboard
Breadboard

Stap 2

De afbeelding toont een ander breadboard. Aan de linkerkant is een algemeen beeld, aan de rechterkant zijn de geleiders kleurgecodeerd. Blauw is de "min" van het circuit, "rood" is de plus en groen zijn de geleiders die je naar eigen inzicht kunt gebruiken. Merk op dat de gaten niet langs het breadboard zijn verbonden, maar dwars.

Breadboard
Breadboard

Stap 3

Om de vaardigheid te verwerven om met een breadboard te werken, moet u het eenvoudigste circuit samenstellen, zoals weergegeven in de afbeelding. Sluit "plus" aan op de positieve pool van de batterij, "min" op de negatieve. De draden zijn rood en groen, de breadboard-sporen zijn lichtrood en lichtgroen. Als het circuit correct is gemonteerd, moet de LED oplichten wanneer u op de knop drukt. Je kunt zien dat het niet nodig was om een soldeerbout op te pakken om het elektrische circuit te monteren. Het is snel en handig.

Aanbevolen: