Wat Is RAM In Een Smartphone?

Inhoudsopgave:

Wat Is RAM In Een Smartphone?
Wat Is RAM In Een Smartphone?

Video: Wat Is RAM In Een Smartphone?

Video: Wat Is RAM In Een Smartphone?
Video: What is RAM? | The Phone Series 2024, Mei
Anonim

RAM (Random Access Recorder) is een onmisbaar onderdeel van elke smartphone met een besturingssysteem. RAM drijft lopende processen aan en slaat, net als een computer, belangrijke gegevens op die nodig zijn om verschillende applicaties te laten draaien.

Wat is RAM in een smartphone?
Wat is RAM in een smartphone?

Doel van RAM

Random Access Memory (RAM) in zowel smartphones als computers is buffergeheugen en wordt gebruikt door alle processen en programma's die op de telefoon worden uitgevoerd. Informatie wordt zeer snel vastgelegd en de gegevens worden korte tijd opgeslagen - na het uitschakelen van de telefoon of het bijbehorende commando van de gebruiker via de smartphone-menu-interface, wordt het geheugen gewist en worden alle processen er opnieuw in opgenomen.

De hoeveelheid geheugen op een smartphone bepaalt het aantal processen dat het toestel aankan. Hoe hoger de hoeveelheid geheugen, hoe sneller de werking van het apparaat. het hoeft geen processen te optimaliseren en extra ruimte toe te wijzen voor nieuwe programma's.

De meeste moderne smartphones zijn uitgerust met RAM, waarvan het volume begint vanaf 256 MB en hoger. Dit stelt de gebruiker in staat om veel toepassingen uit te voeren, met inbegrip van dergelijke resource-intensieve en veeleisende, bijvoorbeeld games of editors voor kantoordocumenten.

In RAM worden de startvolgorde, de prioriteit van uitvoering en het aantal gelijktijdig gestarte applicaties bepaald. Op Android-apparaten kunt u de lopende taken bekijken via de instelling Toepassing - Processen (huidig of actief) in het menu met telefoonopties.

Er zijn alternatieve programma's waarmee u het RAM-geheugen op uw apparaat kunt wissen. Deze programma's zijn meestal beschikbaar in de app store van het apparaat.

Om processen op iPhone of andere Apple-apparaten te bekijken, moet u de multitasking-balk oproepen (dubbelklikken op de Home-knop) en actieve programma's van het scherm verwijderen. Je kunt processen niet rechtstreeks vanaf het Apple-apparaat besturen - er zijn beperkingen voor het besturingssysteem en om dit te omzeilen heb je een jailbreak nodig.

ROM (ROM)

Naast RAM hebben smartphones ROM (Read Only Memory). In tegenstelling tot RAM heeft het geen stroom nodig van een smartphone en is het onuitwisbaar. ROM-geheugen wordt ook door het systeem gebruikt om belangrijke gegevens op te slaan, met name in het ROM-gedeelte worden besturingssysteembestanden opgeslagen.

Het is vermeldenswaard dat de ROM-sectie niet door de gebruiker kan worden gewijzigd en alleen beschikbaar is voor de smartphone zelf, die het apparaatgeheugen beschermt tegen onbedoelde verwijdering.

ROM-geheugen is verdeeld in verschillende delen en kan worden bewerkt wanneer bevoorrechte root-toegang wordt verkregen, die in eerste instantie niet beschikbaar is voor de eigenaar van de smartphone. Om het te activeren, moet u mogelijk het apparaat flashen of bepaalde patches toepassen.

Aanbevolen: