Hoe Een Antenne Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Antenne Te Kiezen?
Hoe Een Antenne Te Kiezen?

Video: Hoe Een Antenne Te Kiezen?

Video: Hoe Een Antenne Te Kiezen?
Video: SWR Vermogen meten met de Syco SWR-430 / JX-20 2024, Mei
Anonim

Als u besluit een goede schotelantenne voor uzelf te kiezen, let dan op de belangrijkste parameters die rechtstreeks van invloed zijn op de kwaliteit van het ontvangen signaal, wat betekent dat ze de in de antenne geïnvesteerde fondsen al dan niet rechtvaardigen. Volg de eenvoudige richtlijnen in deze handleiding om een antenne van goede kwaliteit te kiezen.

Hoe een antenne te kiezen?
Hoe een antenne te kiezen?

instructies:

Stap 1

Bepaal allereerst in welk satellietontvangstsysteem de antenne zal werken. Beantwoord voordat u een antenne kiest een paar vragen: in welke kanalen bent u geïnteresseerd; is het mogelijk om de antenne zo te plaatsen dat het satellietsignaal niet wordt geblokkeerd door vreemde voorwerpen; u wilt één of meerdere satellieten bekijken; hoeveel ben je bereid te besteden aan een antenne.

Stap 2

Selecteer de grootte van de toekomstige antenne. De diameter van uw antenne is afhankelijk van de sterkte van het ontvangen signaal. Dat wil zeggen, kies de antennediameter afhankelijk van het geografische gebied waarin u zich bevindt. U kunt het beste contact opnemen met het bedrijf waarvan u gebruik wilt maken en nagaan welke antennediameter nodig is om een signaal in uw regio te ontvangen. Hieronder staan de geschatte verhoudingen van signaalvermogen en antennediameter.

Vermogen (dbW) 53 - diameter (m) - 0, 6

48 - oh, 8

45 – 1, 1

42 – 1, 5

40 – 1, 8

Stap 3

Kies de vorm van de toekomstige antenne. Antennes zijn offset en directe focus.

Rechthoekig - dit is een gewoon bekken, waarvan de converter in het midden is bevestigd met behulp van spaken. In de winter kan ijs op de spiegel van een dergelijke antenne bevriezen en kan er sneeuw vallen, dit zal de kwaliteit van de signaalontvangst sterk verminderen.

Offset-antennes zijn antennes die vanaf de spiegel naar beneden gericht zijn, zodat ze gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt.

Stap 4

Selecteer het juiste type antenneophanging. Een azimutophanging is er een waarop de antenne star is bevestigd, bij deze ophanging is de antenne afgestemd op een enkele satelliet. Polar is duurder en zorgt voor afstemming op meerdere satellieten.

Stap 5

Selecteer het materiaal waaruit de antenne zal worden gemaakt. Het meest populaire materiaal is aluminium, het is licht en goedkoop, maar zacht, het is gemakkelijk te beschadigen en de vervorming van dergelijke antennes heeft een zeer slecht effect op de kwaliteit van de signaalontvangst.

Stalen antennes zijn sterker en goedkoper, maar ze zijn zwaar en vatbaar voor corrosie, dus let bij het kiezen van een dergelijke antenne op de kwaliteit van de kleur.

Kunststof - heel licht, maar sneeuw hecht daar snel aan.

Ze zijn licht en comfortabel, ze zijn bijna onzichtbaar en ze bederven het landschap niet, maar de kwaliteit van de signaalontvangst laat veel te wensen over.

Stap 6

In het geval dat u een antenne voor een auto kiest, is het beter om de voorkeur te geven aan een passieve televisieantenne, het is beter om deze op het dak of in de vleugel te installeren. Kies de juiste antennes en geniet van een goede beeldkwaliteit.

Aanbevolen: