Een Virus Van Je Telefoon Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Virus Van Je Telefoon Verwijderen
Een Virus Van Je Telefoon Verwijderen

Video: Een Virus Van Je Telefoon Verwijderen

Video: Een Virus Van Je Telefoon Verwijderen
Video: How To Remove An Android Virus! (2021) 2024, April
Anonim

Moderne mobiele telefoons (smartphones) worden op dezelfde manier geïnfecteerd met virussen als computers. Een virus kan de telefoon binnendringen, samen met informatie van internet, via Bluetooth, sms en mms-berichten. In de regel is de telefoon geblokkeerd, praktisch buiten gebruik. In dit geval moet het virus met spoed door uzelf worden verwijderd of moet u contact opnemen met een specialist.

Een virus van je telefoon verwijderen
Een virus van je telefoon verwijderen

instructies:

Stap 1

Het is mogelijk om de aanwezigheid van een virus in een telefoon of tablet te bepalen aan de hand van veel tekens: er zijn onregelmatigheden in de werking van het besturingssysteem, programma's zijn geblokkeerd of ze beginnen slecht te werken, onbekende afbeeldingen, banners kunnen op het hoofdscherm verschijnen. In de geschiedenis van oproepen en berichten kunnen er berichten verschijnen die niet met deze telefoon zijn gemaakt. Programma's, een camera en mobiele applicaties worden vanzelf ingeschakeld.

Tegoeden beginnen te verdwijnen op een mobiele portemonnee of persoonlijke accounts en de eigenaar van het apparaat raakt de toegang ertoe kwijt. Als je een social media-account van deze telefoon hebt gebruikt, kun je ook de toegang tot deze accounts kwijtraken of kwaadaardige of pestende berichten vinden die je niet hebt geschreven. Toepassingen starten mogelijk niet, knoppen worden mogelijk niet ingedrukt en er verschijnt een foutmelding wanneer programma's worden gestart. De batterij van uw apparaat begint sneller leeg te raken dan normaal. Het virus is zelfs in staat antivirussoftware te verwijderen. In dit geval moet u een andere, effectievere installeren.

In sommige gevallen wordt u gevraagd een betaalde sms te sturen om uw telefoon te ontgrendelen. Maar zelfs het verzenden van een bericht garandeert niet dat het apparaat weer veilig is. Het is beter om tijd en moeite te besteden aan het verwijderen van het virus.

Stap 2

Installeer antivirus en scan uw telefoon. Om virussen te verwijderen, moet u een antivirusprogramma voor uw Android-telefoon vinden en downloaden. Er zijn verschillende van dergelijke antivirussen, sommige kunnen gratis worden gedownload. Ga na het installeren van de antivirus naar het gedeelte "antivirusscanner" en klik op de knop "scannen". Het antivirusprogramma start het scanproces, waarbij het bij het detecteren van virussen aanbiedt deze te verwijderen.

Wanneer u een virus verwijdert met behulp van een antivirusprogramma, moet u herhaalde controles uitvoeren volgens de aanbevelingen van het programma. Als na het herstellen van de instellingen sommige bestanden en programma's zijn verdwenen, betekent dit dat ze geïnfecteerd waren en dat het programma ze heeft verwijderd.

Beeld
Beeld

Stap 3

Fabrieksinstellingen. U kunt virussen verwijderen door alle gebruikersgegevens uit het interne geheugen te resetten. Alle andere informatie gaat ook verloren, dus voordat u dit proces uitvoert, moet u back-ups maken en belangrijke informatie ergens anders opslaan. Als deze methode is geselecteerd, moet u naar de telefooninstellingen gaan en daar het gedeelte 'Herstellen en resetten' vinden, dat op sommige apparaten 'Back-up en reset' of andere opties kan worden genoemd, afhankelijk van de fabrikant. Vanuit dit gedeelte is er een uitgang naar het gedeelte "Gegevens resetten" of "Instellingen resetten".

Nadat u op deze knop hebt geklikt, verschijnt er een waarschuwing over verwijdering. Vervolgens moet u op de knop "Instellingen resetten" klikken, die zich meestal onderaan het scherm bevindt. Na het resetten van de instellingen, zal het apparaat opnieuw opstarten en moeten de instellingen opnieuw worden geïnstalleerd. Met deze procedure worden alle virussen van de telefoon verwijderd. Je zult moeten werken met het installeren van nieuwe instellingen, maar de telefoon wordt gegarandeerd schoongemaakt.

Stap 4

Verwijdering van het virus via de computer. De methode is effectief en eenvoudig genoeg. Om het te activeren, sluit je gewoon je telefoon aan op je computer in de opslagmodus. Open vervolgens uw antivirusprogramma en begin met het scannen van afzonderlijke bestanden en mappen op uw telefoon of tablet. Wacht tot het einde van het scanproces en verwijder vervolgens alle bestanden die met het virus zijn geïnfecteerd. Voor een dergelijke procedure kunt u bijna elk antivirusprogramma gebruiken dat op uw computer is geïnstalleerd.

Beeld
Beeld

Stap 5

Om het ransomware-virus te verwijderen zonder te betalen, houdt u de herstelknop op uw telefoon 10 seconden ingedrukt. Meestal is "Herstel" een combinatie van de volume- en aan / uit-knoppen op de telefoon. Hoe u deze actie precies op uw telefoon uitvoert, moet u zelf op internet zoeken, met vermelding van het model en "knoppen voor herstel" over de zoekopdracht. Nadat u de herstelmodus hebt geopend, zoekt u in het menu dat wordt geopend het item gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen en gebruikt u de knop OK om de telefoon te dwingen opnieuw op te starten. Voordat u de procedure uitvoert, is het raadzaam om het USB-flashstation en het externe geheugen van de telefoon te verwijderen. U moet het scannen met een antivirusprogramma op uw computer en nadat het herstel is voltooid, plaatst u de telefoon terug. Dit wordt gedaan vanwege het feit dat virussen van een flashstation naar het hoofdgeheugen van de telefoon kunnen migreren.

Stap 6

Opnieuw knipperen. Het wordt in de meest extreme gevallen gebruikt, bijvoorbeeld wanneer er sinds de release een spywarevirus op het apparaat aanwezig is, en het wordt rechtstreeks in de firmware van de telefoon ingebed. Elk model heeft zijn eigen individuele firmwareversie, die instructies bevat voor het installeren ervan. Om deze operatie uit te voeren, hebt u verschillende speciale apparaten nodig, bezit u bepaalde kennis en moet u hiervoor mogelijk contact opnemen met een specialist. Maar als er geen andere uitweg is en de gebruikelijke methoden niet helpen, moet u deze methode gebruiken.

Stap 7

Preventie van virusinfectie. Wanneer u van het ongeluk af bent of een nieuwe telefoon koopt, moet u onmiddellijk een bewezen antivirus voor uw smartphone downloaden en installeren. Als dit niet gebeurt, kunnen na een tijdje de tekenen van infectie opnieuw op de telefoon verschijnen. Om dit te voorkomen, hoeft u alleen maar beproefde programma's te gebruiken, sta vreemden niet toe om niet-geverifieerde programma's en bestanden op uw telefoon te openen, zorg ervoor dat u mobiele apparaten bijwerkt zodra er systeemupdates worden uitgebracht. Wees ook voorzichtig bij het klikken op links, zelfs als ze door vrienden zijn verzonden - hun telefoon of account kan immers zijn gehackt en een kwaadaardige mailing hebben gemaakt.

Aanbevolen: