Hoe Kies Je Een E-book

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een E-book
Hoe Kies Je Een E-book

Video: Hoe Kies Je Een E-book

Video: Hoe Kies Je Een E-book
Video: How to Create an Ebook for Free (Step by Step!) 2024, Mei
Anonim

Tijdens het lezen vliegt de tijd in transport en op vakantie ongemerkt voorbij. Ik wil echter geen zwaar volume dragen en lezen van het scherm van een mobiele telefoon is schadelijk voor de ogen. Het is de moeite waard om een elektronische lezer als metgezel te nemen - het modernste boek.

Hoe kies je een e-book
Hoe kies je een e-book

instructies:

Stap 1

Kies voor monochrome readers als je veel en vaak moet lezen. Hun schermen zijn gemaakt met behulp van een van de twee technologieën: E-Lnk VizPlex elektronische inkt of SiPix Mikrocup elektronisch papier. Het kleine verschil in het contrast van het scherm en de manier waarop het boek wordt bediend, wordt verklaard door de eigenaardigheden van de technologie. Het leesproces is hetzelfde. Het voordeel van deze apparaten is de aanwezigheid van een scherm zonder achtergrondverlichting: de perceptie van informatie ervan is comfortabeler en vertrouwder, terwijl de ogen niet moe worden. "Monochromen" verbruiken alleen energie bij het omslaan van pagina's, dit verklaart hun vermogen om het tot vier weken of zelfs langer uit te houden zonder op te laden. Prijzen variëren van RUB 6.000 tot RUB 15.000.

Stap 2

Koop een lezer met een kleurendisplay als je een veelzijdig apparaat wilt. Zo'n model vervangt niet alleen een hele bibliotheek, maar ook een fotoarchief, een videospeler en soms zelfs een megapixelcamera. Nieuwe eersteklas artikelen met goede uitrusting - de naaste verwanten van tabletcomputers. Het is vermeldenswaard de aanwezigheid van een besturingssysteem. Een ander pluspunt is een aantrekkelijke prijs vanaf 4500 roebel. Er zijn echter ook nadelen: het verlichte display vermoeit de ogen en trekt de batterij snel leeg.

Stap 3

Overweeg de aanschaf van een combo-apparaat met twee schermen. Het bovenste grote scherm is monochroom en het onderste is kleur. Het tweede display vereenvoudigt het zoeken en downloaden van nieuwe boeken wanneer verbonden met internet, stelt u in staat om de elektronische bronnen van nieuwsportalen, populaire tijdschriften, enz. De kosten van dergelijke lezers bedragen gemiddeld 15.000 roebel.

Stap 4

Kies voor jezelf een model met een geschikte besturingsmethode. Er zijn lezers met lange rijen knoppen, met een joystick, en een volwaardig QWERTY-toetsenbord. Talloze innovaties - met een volledig aanraakscherm: ze kunnen worden bediend met een vinger (capacitief display) of ook met een stylus (resistief), terwijl ze nauwkeuriger drukken en geen vingerafdrukken achterlaten.

Stap 5

Zorg ervoor dat het e-book goed presteert. Voor compacte modellen is de standaard schermgrootte ongeveer 5 inch. 6-7 inch schermen kunnen comfortabel en veilig lezen bieden. Met grote - vanaf 9 inch - kun je de hele pagina weergeven. Ter vergelijking: een schoolschrift van A-5-formaat heeft een diagonaal van 10 inch. Voor 9-inch apparaten is 1024x768 de gebruikelijke schermresolutie en voor compacte apparaten 800x600. Let bij het kiezen van monochrome modellen op het aantal grijstinten: geavanceerde lezers hebben er 16.

Stap 6

Vraag de verkoper welke processor de lezer heeft. Hoe krachtiger, hoe beter: de snelheid van zoeken, werken met afbeeldingen, etc. hangt hiervan af. U kunt berekenen hoeveel boeken er in de reader passen op basis van het aantal megabytes, meestal 512, aangezien de grootte van een gemiddeld e-book 1-5 MB is. Hoewel, als het model een slot heeft voor verwisselbare geheugenkaarten, de geheugencapaciteit van het apparaat er niet echt toe doet.

Stap 7

Lees de instructies, deze moet informatie bevatten over welke boekformaten het apparaat ondersteunt. Populaire zijn FB2, ePub, DjVu en anderen. Zoek uit of er een koptelefoon op het model kan worden aangesloten. Een standaard 3,5 mm-aansluiting is geschikt voor elke koptelefoon, terwijl als er een 2,5 mm-aansluiting is, alleen de koptelefoon uit de kit geschikt is voor het apparaat en om andere aan te sluiten, moet u een adapter aanschaffen.

Stap 8

Houd het boek in uw handen, modellen met een gewicht tot 200 gram worden als licht beschouwd.

Aanbevolen: