Technologieën Gekopieerd Door Apple

Technologieën Gekopieerd Door Apple
Technologieën Gekopieerd Door Apple

Video: Technologieën Gekopieerd Door Apple

Video: Technologieën Gekopieerd Door Apple
Video: Купить сейчас или подождать? Гид покупателя Apple. Август, 2021 2024, Mei
Anonim

Apple in de moderne wereld stimuleert vooruitgang en introduceert nieuwe technologieën. Er zijn echter veel geruchten en schandalen rond dit bedrijf, waaronder over zogenaamd "nieuwe" technologieën die zijn gestolen.

Technologieën gekopieerd door Apple
Technologieën gekopieerd door Apple

Schuif om te ontgrendelen

Schuif om te ontgrendelen is een ontgrendelingsgebaar waarbij u de schuifregelaar naar rechts moet verplaatsen. Vreemd genoeg, maar het werd voor het eerst bedacht in 1999 in het Zweedse bedrijf Neonode. Ze kregen pas in 2002 patent op deze ontwikkeling. Deze functie is niet alleen ontworpen voor telefoons, maar ook voor zakcomputers.

Apple eigende zich niet alleen de uitvinding van iemand anders toe, maar klaagde ook Samsung en Motorola aan. Ze wordt echter zelf gedwongen om de octrooihouders te betalen voor het gebruik van de Slide om het gebaar te ontgrendelen.

Zakcomputer

Er is een mening dat het Apple was die de wereld tabletcomputers gaf. Het idee om in 1989 een toestel te maken met een groot scherm met touch input hoort bij de Samsung-campagne. De afmetingen waren behoorlijk indrukwekkend, woog maar liefst twee kilogram. Het had een 10 MHz-processor en een DOS-systeem.

Ook in 2002 creëerde de Microsoft-campagne een tablet-pc die op XP draaide en de mogelijkheid had om een laptop te worden met een draaiend scherm.

Grafische gebruikersinterface

Op de eerste computers was er geen grafische interface; het leek op een tekst- of opdrachtregel. De grafische interface werd voor het eerst aangeboden door Xerox. Bij Apple verscheen het gebruik van de grafische interface pas tien jaar later.

Gebaren en multitouch

Touchscreens werden iets meer dan vijftig jaar geleden ontwikkeld. Samen met touchscreens zijn er zogenaamde gebaren ontwikkeld die helpen bij de interactie van de gebruiker en de computer.

Het bedrijf dat multitouch-technologie introduceerde was Fingerworks in de jaren negentig. En in 2005 kocht Apple de rechten om deze technologie te gebruiken van Fingerworks. Na verloop van tijd werden de ontwikkelaars van deze touchscreen-technologie de hoofdingenieurs van Apple.

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat elke technologie die naar buiten is gekomen waarschijnlijk al op een bepaald moment is uitgevonden. Computertechnologieën en hun ontwikkeling kunnen worden beschreven met het spreekwoord: "alles is nieuw, goed vergeten oud."

Aanbevolen: