Hoe Kies Je Een Thuisbioscoop?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Thuisbioscoop?
Hoe Kies Je Een Thuisbioscoop?

Video: Hoe Kies Je Een Thuisbioscoop?

Video: Hoe Kies Je Een Thuisbioscoop?
Video: Kooptips: Home Cinema sets (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Er is geen limiet aan de uitmuntendheid van video- en audioapparatuur. Elk jaar wordt het beter en beter. Nu heb je de keuze: koop een eenvoudige tv of regel thuis een echte bioscoop. Thuisbioscoop is een heel complex van audio- en videoapparatuur: tv, dvd-speler en akoestiek. Het belangrijkste in deze serie is het akoestische systeem.

Thuisbioscoop zorgt voor een volledig meeslepende ervaring
Thuisbioscoop zorgt voor een volledig meeslepende ervaring

instructies:

Stap 1

Het is noodzakelijk om de bioscoop vanaf de tv te voltooien. De keuze van al het andere hangt immers af van de parameters, afmetingen, type scherm (plasma en LCD zijn het meest geschikt). De disc-speler en de meerkanaals audioprocessor moeten in dezelfde autoradio zitten. Het is wenselijk dat de speler elk formaat kan lezen, vooral formaten van hoge kwaliteit zoals Blu-Rey. Maar het belangrijkste is om je hierop te concentreren - dit is precies de akoestiek. Het effect van in de bioscoop zijn hangt er immers van af.

Stap 2

Ga bij het kopen van een luidsprekersysteem uit van de grootte van de kamer die is toegewezen aan de bioscoop. En hij zal veel ruimte nodig hebben, want de standaard set akoestiek is zes speakers. Voeg daarbij de tv zelf, de draaitafel en comfortabele stoelen. Het beste is om de "auditorium" precies in het midden te roeren, dan zal de akoestiek het publiek omringen met surround sound. Het is niet de moeite waard om de stoelen bij de muur te plaatsen, omdat de achterluidsprekers daar moeten worden geplaatst.

Stap 3

Richt u bij het kiezen van uw thuisbioscoopsysteem eerst op de fabrikant. De meest aanbevolen merken zijn Philips, Samsung, BBK, Sony, LG, JVC, Panasonic. Het prijsverschil kan zeer aanzienlijk zijn, ook al is de functieset in principe hetzelfde. De prijs hangt niet alleen af van het merk, maar ook van de kwaliteit en kracht van het geluid. Voor een kleine ruimte is een standaard totaal vermogen van 100-150 watt voldoende. Grote kamers en het meest comfortabele geluid vereisen meer vermogen. En over het algemeen geldt: hoe groter, hoe beter. Als je een high-power bioscoop in een kleine ruimte gebruikt, dan zal het je langer van dienst zijn dan een low-power 260 W akoestiek genoeg is voor je ogen voor een standaard appartement.

Aanbevolen: