Is Er 4G-internet In Rusland?

Is Er 4G-internet In Rusland?
Is Er 4G-internet In Rusland?

Video: Is Er 4G-internet In Rusland?

Video: Is Er 4G-internet In Rusland?
Video: 📶 4G LTE WiFi ROUTER WEATHERPROOF - the INTERNET EVEN IN remote places 2024, Mei
Anonim

Vierde generatie datatransmissienetwerken kunnen internettoegang bieden met snelheden tot 100 megabits per seconde, en als het abonneeapparaat niet beweegt, tot 1000. Momenteel zijn er verschillende operators van dergelijke netwerken actief in de Russische Federatie.

Is er 4G-internet in Rusland?
Is er 4G-internet in Rusland?

Historisch gezien was de eerste internetprovider van de WiMax-standaard in Rusland het bedrijf Scartel, dat zijn diensten aanbiedt onder het Iota-handelsmerk. In 2008 zette ze WiMax-netwerken in Moskou en St. Petersburg in. Interessant is dat tot april 2009 gratis toegang werd verleend in testmodus. Iota is momenteel actief in verschillende grote Russische steden. In mei 2012 werd het Moskou-segment van het netwerk overgeschakeld van de WiMax-standaard naar LTE. Tegelijkertijd werd de abonneeapparatuur vervangen voor de trouwste klanten.

De tweede Russische 4G-provider, Comstar, bedient abonnees alleen in Moskou, maar gebruikt nog steeds de WiMax-standaard. Maar deze operator heeft één voordeel: het is mogelijk om niet alleen stationaire, maar ook pocketrouters aan te schaffen, vergelijkbaar met die bedoeld voor 3G-netwerken. Met zo'n apparaat op zak kan de abonnee er een smartphone op aansluiten die geen WiMax-module heeft, maar alleen wifi.

Comstar maakt deel uit van dezelfde organisatie - AFK Sistema - als de mobiele operator MTS. Deze laatste is op zijn beurt van plan om in de nabije toekomst zijn 4G-netwerk uit te rollen. Het is al bekend dat het niet alleen in Moskou zal opereren, maar ook in andere steden van Rusland.

In het voorjaar van 2012 begonnen communicatiediensten van de vierde generatie de mobiele operator Megafon te leveren. Eén model van het LTE-standaardmodem ging in de verkoop en tot half juli 2012 wordt het netwerk in testmodus gebruikt. Maar ook tijdens deze periode is er alleen gratis toegang als de abonnee zich in dezelfde regio bevindt als waar hij een overeenkomst met de operator heeft afgesloten.

Het nadeel van alle 4G-netwerken is de te hoge abonnementsprijs voor onbeperkte toegang. Het is vijf tot acht keer hoger dan de kosten van dezelfde service in EDGE- en 3G-netwerken. Daarom zal deze methode van toegang tot internet in de eerste plaats diegenen interesseren voor wie de snelheid van de gegevensoverdracht belangrijker is dan de prijs.

Aanbevolen: