Een Computer Aansluiten Op Een Sharp TV

Inhoudsopgave:

Een Computer Aansluiten Op Een Sharp TV
Een Computer Aansluiten Op Een Sharp TV

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Sharp TV

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Sharp TV
Video: How to connect CPU to TV Easily//How To Use Your TV As A Computer Monitor Easily//Technical NVN 99 2024, April
Anonim

Om de tv op de computersysteemeenheid aan te sluiten, wordt aanbevolen een speciale kabel te gebruiken. Meestal ligt de hele moeilijkheid juist in de selectie van geschikte connectoren.

Een computer aansluiten op een Sharp TV
Een computer aansluiten op een Sharp TV

Het is nodig

videokabel

instructies:

Stap 1

Verken de video-aansluitingen die aanwezig zijn op de grafische kaart van uw tv en computer. Het laatste apparaat is meestal voorzien van VGA-, DVI- en HDMI-poorten. Oudere videoadapters hebben een S-Video-aansluiting. Moderne SHARP-tv's zijn uitgerust met SCART-, HDMI-, VGA- en DVI-poorten (zeldzaam). Selecteer vergelijkbare of verwisselbare poorten.

Stap 2

Koop een geschikte videokabel. Onthoud dat er speciale adapters zijn waarmee u de volgende paar poorten kunt aansluiten: VGA en SCART, VGA en DVI, HDMI en DVI. Bij het aansluiten van een tv op een computer is het natuurlijk logischer om digitale signaaltransmissiekanalen zoals DVI en HDMI te gebruiken. Sluit de videokaart van de computer en de bijbehorende connector op de tv aan.

Stap 3

Schakel beide apparaten in. Ga naar het menu TV-instellingen, ga naar het item dat verantwoordelijk is voor het toewijzen van het videosignaalontvangstkanaal. Geef de poort op waarop u de kabel hebt aangesloten.

Stap 4

Configureer nu de instellingen voor de videoadapter van uw computer. Bepaal eerst welke van de schermen (tv of monitor) de belangrijkste zal zijn. Onthoud dat het erop staat dat applicaties en programma's in eerste instantie zullen worden uitgevoerd. Die. als u games op het tv-scherm wilt spelen, moet dit scherm als het hoofdscherm worden toegewezen. Open het instellingenmenu van de grafische kaart.

Stap 5

Markeer de grafische afbeelding van het geselecteerde apparaat en activeer het item "Maak deze weergave de belangrijkste". Specificeer nu de parameter voor het tweede scherm. Voor een rationeel synchroon gebruik van de tv en de monitor wordt aanbevolen om het item "Dit scherm uitvouwen" te selecteren.

Stap 6

Start een applicatie zoals een internetbrowser. Verplaats het met de muiscursor buiten het hoofdscherm. Stel beide schermen in op dezelfde resolutie om problemen met apparaatcompatibiliteit te voorkomen.

Aanbevolen: