Hoe De Achterklep Te Openen In

Inhoudsopgave:

Hoe De Achterklep Te Openen In
Hoe De Achterklep Te Openen In

Video: Hoe De Achterklep Te Openen In

Video: Hoe De Achterklep Te Openen In
Video: Achterklep openen 2024, Mei
Anonim

Er is een simpele regel: als het horloge kapot is, moet je het naar de horlogemaker brengen. Het moet strikt worden nageleefd wanneer een duur mechanisch horloge faalt dat u niet zelf kunt repareren. Als het gaat om het vervangen van de batterij in een quartzhorloge, hoeft u alleen de achterkant te verwijderen.

Hoe de achterklep te openen?
Hoe de achterklep te openen?

instructies:

Stap 1

Bekijk het horloge zorgvuldig terug. Er zijn slechts een paar basistypen achterklepbevestiging: met een ring met schroefdraad, met bouten, vastklikken of volledig ingeschroefd. Op de een of andere manier, ongeacht het type verbinding, moet u beginnen met het reinigen van de overgang van het deksel naar het lichaam. Op deze plek hoopt zich veel stof en vuil op. Neem een klein wattenstaafje. Week het in ontsmettingsalcohol. Veeg de omtrek van het deksel voorzichtig af. Neem vervolgens hetzelfde droge wattenstaafje en veeg de resterende alcohol en stof weg.

Stap 2

Neem een kleine schroevendraaier. Deze heb je nodig om de achterklep te openen. Zoek naar kleine inkepingen op het oppervlak van het deksel. Steek een schroevendraaier in een ervan en probeer het deksel tegen de klok in te draaien. Zodra het deksel meegeeft, kun je het met de hand draaien. Deze methode is relevant in het geval van schroef- of schroefringbevestiging van het deksel.

Stap 3

Schroef in het eerste geval de afdekking los totdat deze loskomt van het lichaam. Verwijder in de tweede de steunring en zoek vervolgens de tong. In de regel wordt deze in een kleine uitsparing naast de handgreep van het schakelmechanisme weggewerkt. Haak het vast met een schroevendraaier. Het deksel moet opengaan.

Stap 4

Neem een kleine horlogeschroevendraaier om de achterkant van het horloge te verwijderen. Deze heb je nodig om de bevestigingsbouten los te draaien. Als je geen geschikte schroevendraaier hebt, gebruik dan een mes. Draai de bouten los, vouw ze om ze niet te verliezen. Verwijder vervolgens het deksel. Wanneer het deksel op deze manier wordt vastgezet, wordt meestal een O-ring gebruikt als pakking om stof en vocht buiten te houden. Haal het niet samen met het deksel uit de horlogekast. Als het deksel is vastgezet met een vergrendeling, neem dan een dun mes, zoek een uitsparing in de kast, haak de deksel vast en verwijder deze voorzichtig, waarbij u erop let dat u de horlogekast niet bekrast.

Aanbevolen: