Hoe Antenne-ontvangst Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Antenne-ontvangst Te Verbeteren?
Hoe Antenne-ontvangst Te Verbeteren?

Video: Hoe Antenne-ontvangst Te Verbeteren?

Video: Hoe Antenne-ontvangst Te Verbeteren?
Video: Ways To Improve Indoor TV Antenna Reception 2024, April
Anonim

De kwaliteit van tv- en radiosignalen past niet altijd bij kijkers en luisteraars. Bovendien kan interferentie zelfs optreden als er een schijnbaar krachtige antenne is. Om de ontvangstkwaliteit te verbeteren, moet de antenne goed worden afgesteld.

Antennegevoeligheid is sterk afhankelijk van de effectieve hoogte
Antennegevoeligheid is sterk afhankelijk van de effectieve hoogte

Het is nodig

coaxkabel, draagbare radio's of mobiele telefoons

instructies:

Stap 1

De effectieve antennehoogte is een van de belangrijkste parameters die de gevoeligheid bepalen. Om de ontvangst te verbeteren, moet u de antenne daarom zo hoog mogelijk boven de grond optillen, ongeacht of het radio of televisie is.

Stap 2

Als de antenne gericht is, probeer hem dan te herpositioneren zodat er geen obstakels zijn tussen de antenne en de signaalbron. Dergelijke obstakels kunnen hoge gebouwen of andere constructies, hoogspanningsleidingen, enzovoort zijn. U kunt proberen de richting nauwkeurig af te stemmen op de signaalbron. Om dit te doen, kunt u de hulp gebruiken van een waarnemer die het signaal bij de ontvanger bewaakt. Om met hem te communiceren, kunt u draagbare radiostations of een mobiele telefoon gebruiken.

Stap 3

Als je een richtantenne hebt met platte polarisatie (zoals "Wave channel" en dergelijke), controleer dan de polarisatie van het ontvangen signaal. Pas het aan volgens de ontvangen gegevens. Om dit te doen, moet u de antenne rond de as draaien die naar de signaalbron is gericht. In de meeste gevallen is het voldoende om de antenne gewoon 90° te draaien.

Stap 4

Antenne-efficiëntie kan worden verhoogd door een antenneversterker te gebruiken. Maar in dit geval wordt de versterkingslimiet ingesteld op basis van het geluidsniveau. Om hun niveau te verlagen, gebruikt u een afgeschermde reductie, dat wil zeggen dat de antenne het beste kan worden aangesloten met een coaxkabel.

Stap 5

Antenneprestaties, vooral bij ontvangst van lange, middellange en korte golflengten, kunnen worden verbeterd door extra aarding te installeren. Houd er ook rekening mee dat de antenne in impedantie moet worden afgestemd op het ingangscircuit van de radio-ontvanger. Dat wil zeggen, het moet worden aangesloten met het type en merk kabel dat wordt aanbevolen in de instructies voor de ontvanger of tv.

Aanbevolen: