Hoe Kies Je Een Tv-diagonaal Voor Je Woonkamer?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Tv-diagonaal Voor Je Woonkamer?
Hoe Kies Je Een Tv-diagonaal Voor Je Woonkamer?

Video: Hoe Kies Je Een Tv-diagonaal Voor Je Woonkamer?

Video: Hoe Kies Je Een Tv-diagonaal Voor Je Woonkamer?
Video: How to measure a TV and what size TV is right for you 2024, Mei
Anonim

Diagonaal verwijst naar de grootte van uw tv-scherm. Deze term wordt gebruikt voor alle soorten moderne televisies, inclusief plasmatelevisies. In de regel wordt de diagonaal gemeten in inches, wat 2,5 cm is, hoewel recentelijk sommige binnenlandse tv-fabrikanten geleidelijk overschakelen naar de aanduiding van de diagonaal in meer bekende centimeters.

Hoe kies je een tv-diagonaal voor je woonkamer?
Hoe kies je een tv-diagonaal voor je woonkamer?

Wat beïnvloedt de diagonaal van de tv?

Hoe groter de diagonaal van de tv, hoe duurder deze is. Dit is heel natuurlijk, want bij de release is het noodzakelijk om meer geld uit te geven dan aan een model met een klein scherm. Maar de schermdiagonaal heeft een indirect effect op de kwaliteit van het weergegeven beeld. Deze parameter hangt grotendeels af van de resolutie van de tv, het formaat en contrast, de kwaliteit van de matrix. Desalniettemin, hoe groter de diagonaal van de tv, hoe comfortabeler het is om ernaar te kijken. Een klein scherm, hoe contrastrijk en helder het beeld ook is, veroorzaakt een zeker ongemak bij de persoon die ernaar kijkt.

Om de juiste diagonaal van de tv te kiezen, moet u de afstand inschatten waarop deze zal worden bekeken

De keuze van de diagonaal van een tv, of het nu een plasma- of een vloeibaar-kristalmodel is, wordt door slechts twee factoren beïnvloed: de afstand van het scherm tot de kijker en de grootte van de resolutie. Om de juiste diagonaal van uw tv te kiezen, moet u er rekening mee houden dat hoe verder de afstand tot het scherm is, hoe onduidelijker en waziger het beeld zal zijn. Neem daarom ofwel een tv met een stevige diagonaal, of ga tijdens het tv-kijken dichter bij het scherm zitten. De algemene regel voor het kiezen van een diagonaal voor deze parameter is als volgt: met een toename van de afstand tot het tv-scherm voor elke 2 meter, moet de breedte van de diagonaal met ongeveer 10 inch toenemen.

Op basis van de resolutie kun je de juiste tv-diagonaal kiezen

De resolutie van een tv heeft de meest directe invloed op de kwaliteit van het beeld. Hoe hoger het is, hoe helderder en kleurrijker het "beeld". Om de juiste tv-diagonaal te kiezen, moet je begrijpen dat tv's met kleine schermen de hoogste resolutie hebben. Naarmate de diagonaal groter wordt, neemt de resolutie onvermijdelijk af, waardoor het beeld waziger wordt. De uitzondering zijn tv's van de hoogste prijscategorie, gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën. Met een toename van de diagonaal heeft de beeldkwaliteit er praktisch geen last van. Houd hier rekening mee wanneer u een aankoop doet bij een salon voor huishoudelijke apparaten.

Aanbevolen: