Hoe Een Koptelefoon Te Kiezen

Hoe Een Koptelefoon Te Kiezen
Hoe Een Koptelefoon Te Kiezen

Video: Hoe Een Koptelefoon Te Kiezen

Video: Hoe Een Koptelefoon Te Kiezen
Video: Find your ideal headphones with our in-depth buying guide 2024, Mei
Anonim

Door een koptelefoon van lage kwaliteit voor een telefoon of een speler te kopen, wordt de koper vroeg of laat teleurgesteld in zijn aankoop - in de koptelefoon van slechte kwaliteit verschijnen vreemde ruis, geknetter en verschillende ongewenste geluidseffecten vrij snel. Bovendien kan een oncomfortabele hoofdtelefoon al het plezier van het luisteren naar muziek of andere audio-informatie bederven.

Hoe een koptelefoon te kiezen
Hoe een koptelefoon te kiezen

Daarom is het absoluut noodzakelijk om een hoofdtelefoon te kiezen met de kenmerken die aan al uw eisen op het gebied van geluidskwaliteit zullen voldoen. Let allereerst op de frequentiekarakteristieken van de hoofdtelefoon, omdat deze de geluidskwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. Het is de imperfectie van het frequentiebereik van de hoofdtelefoon die ertoe leidt dat ze niet erg helder geluid geven - met onzuiverheden van sissen en een metaalachtige tint.

Lage frequenties spelen de belangrijkste rol, dus mensen die gevoelig zijn voor geluidskwaliteit zouden de voorkeur moeten geven aan een koptelefoon met een grote diafragmadiameter. Hoe groter de diameter van het membraan, hoe meer het frequentiebereik van de koptelefoon zich uitbreidt, wat betekent dat de kwaliteit van hun geluid verbetert. De gemiddelde waarde van het frequentiebereik van kwaliteitshoofdtelefoons is van 18 tot 20.000 Hz. Koop geen koptelefoon met een smaller frequentiebereik.

Een ander belangrijk kenmerk is gevoeligheid. Zij is het die het geluidsvolume beïnvloedt, daarom wordt het in de eerste plaats als zeer belangrijk beschouwd voor plug-in of on-ear-koptelefoons die bedoeld zijn voor gebruik in een straat of een lawaaierige kamer. Als je van plan bent om een koptelefoon te gebruiken om naar muziek van een speler of telefoon te luisteren, probeer dan een koptelefoon te kiezen met een gevoeligheid van minimaal 100dB. Koop indien mogelijk een koptelefoon met een neodymium magnetische kern.

Verschillende hoofdtelefoonmodellen verschillen in het type bevestiging en in de kwaliteit van de materialen waaruit ze zijn gemaakt. Koptelefoons die in de oren worden gestoken, leveren meestal niet de beste geluidskwaliteit vanwege de kleine diameter van het diafragma. Maar aan de andere kant zijn dergelijke koptelefoons veel compacter en handiger in gebruik. Hoofdtelefoons daarentegen onderscheiden zich door een hogere geluidskwaliteit en kunnen het binnendringen van externe ruis bijna volledig elimineren. Wanneer u een hoofdtelefoon koopt, moet u deze zeker uitproberen om het niveau van comfort en gemak te beoordelen. Als de in-ear koptelefoon over je oren wrijft, kies dan voor een on-ear koptelefoon.

Let op het gewicht van de koptelefoon - veel modellen lijken op het eerste gezicht licht, bijna gewichtloos, maar na enkele uren op je hoofd te hebben gedragen, veroorzaken ze ongemak. Goede koptelefoons zijn die met een gelijkmatig gewicht. Daarnaast betekent een goede koptelefoon de mogelijkheid om zich nauwkeurig aan te passen aan de diameter van het hoofd, de ergonomie van de cups en de aanwezigheid van een extra volumeregeling op het snoer. Idealiter is het natuurlijk beter om alleen merkproducten te kopen die in gespecialiseerde winkels worden verkocht. Meestal variëren de kosten van een goede koptelefoon van $ 20 tot $ 120.

Aanbevolen: