Een Asus-router Installeren

Inhoudsopgave:

Een Asus-router Installeren
Een Asus-router Installeren

Video: Een Asus-router Installeren

Video: Een Asus-router Installeren
Video: Stel de ASUS-router in met behulp van Mobile 2024, Mei
Anonim

Om een thuisnetwerk met internettoegang te creëren, wordt het gebruik van een router aanbevolen. Dit apparaat zal de procedure voor het maken en configureren van een netwerk aanzienlijk vereenvoudigen.

Een asus-router installeren
Een asus-router installeren

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst uw routertype. Als u laptops gebruikt, kunt u het beste apparatuur aanschaffen die wifi ondersteunt. Hierdoor kunnen laptops zonder netwerkkabels worden aangesloten op uw thuisnetwerk en internet.

Stap 2

Installeer de wifi-router op de gewenste locatie. Het is beter om het in het centrale deel van een appartement of huis te plaatsen om een hoog signaalniveau in alle kamers te garanderen. Sluit de apparatuur aan op wisselstroom. Sluit nu een netwerkkabel aan op een van de Wi-Fi Ethernet-poorten van de router. Sluit het andere uiteinde aan op de netwerkkaart van een laptop of computer.

Stap 3

Schakel de Wi-Fi-router en het aangesloten apparaat in. Open nu een internetbrowser en voer //192.168.1.1 in het veld url-adressen in (voor ASUS-apparaten). Na het indrukken van de Enter-toets wordt de webinterface van het netwerkapparaat geopend.

Stap 4

Ga naar het WAN-menu om internettoegang te configureren. Vul de verplichte velden van deze paragraaf in, op basis van de aanbevelingen van de aanbieder. Gewoonlijk wordt de WAN-menu-instelling op dezelfde manier uitgevoerd als het opzetten van een directe verbinding met internet. Zorg ervoor dat u de volgende functies inschakelt: DHCP, NAT, Firewall.

Stap 5

Klik op de knop Opslaan om de WAN-menu-instellingen toe te passen. Open het wifi-menu. Configureer uw eigen toegangspunt. Stel de naam en het wachtwoord in, die u moet invoeren om toegang te krijgen tot het draadloze netwerk. Selecteer het type beveiliging. Gebruik elke instelling die uw laptops aankunnen. Sla de wifi-instellingen van de router op. Start deze netwerkapparatuur opnieuw op.

Stap 6

Sluit nu uw desktopcomputers aan op de LAN-poorten van de router. Gebruik hiervoor netwerkkabels. Verbind laptops en smartphones met een wifi-netwerk. Zorg ervoor dat alle apparaten toegang hebben tot internet. Controleer het vermogen van computers om binnen het netwerk met elkaar te verbinden.

Aanbevolen: