Hoe Een 3D-tv-bril Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een 3D-tv-bril Te Kiezen
Hoe Een 3D-tv-bril Te Kiezen

Video: Hoe Een 3D-tv-bril Te Kiezen

Video: Hoe Een 3D-tv-bril Te Kiezen
Video: How to choose the best 3D glasses (active or passive) 2024, April
Anonim

3D-video-tv's winnen aan populariteit, ook al zijn ze duur. Veel kopers zijn bereid een flinke prijs te betalen voor de mogelijkheid om vanuit hun luie stoel naar 3D-films te kijken. Voor dergelijke tv's is een speciale bril nodig - hoe kiest u deze correct om de kijkervaring niet te bederven?

Hoe een 3D-tv-bril te kiezen
Hoe een 3D-tv-bril te kiezen

Soorten 3D-brillen

Om de juiste 3D-bril te kiezen, moet u eerst de technologie kennen die door de tv wordt gebruikt - deze kan actief of passief zijn. Voor actieve technologie moet je een shutter-bril kopen, en voor passieve - polariserende brillen. Het belangrijkste verschil tussen shutter-brillen en polariserende brillen is de aanwezigheid van een compartiment voor een kleine batterij of een oplaadconnector. Daarnaast is de shutterbril voorzien van een aan- en oplaadindicator.

U kunt de technologie zien in de instructies voor de tv of op de officiële website van de fabrikant.

Gepolariseerde of passieve 3D-brillen zijn vergelijkbaar met brillen die in bioscopen worden gebruikt. Ze werken zonder verschillende indicatoren, batterijen en batterijen en het driedimensionale beeld wordt gesplitst bij het passeren van de polarisatiecoating van de bril, waardoor elk oog het daarvoor bestemde beeld ziet. Om veelvoorkomende fouten bij het kiezen van een 3D-bril te voorkomen, moet u hun belangrijkste kenmerken en functies kennen.

3D-bril kiezen

Bij het kiezen van een sluiterbril is het raadzaam om modellen met een oplaadbare batterij aan te schaffen om te voorkomen dat de batterij vaak moet worden vervangen na het bekijken van 3D-films. Eén batterijlading gaat veertig uur mee en de oplaadtijd is twee tot drie uur. Een bril met een oplaadniveau-indicator is ook een koopje, waarmee u het stroomverbruik van de batterij kunt controleren en geen bril op kunt laten. De maximale werkconditie van een hoogwaardige 3D-bril moet kleiner zijn dan de afstand van het tv-scherm tot de kijker.

Moderne modellen 3D shutter-brillen zijn uitgerust met mini-USB- en micro-USB-aansluitingen, waarmee het apparaat kan worden opgeladen vanaf een laptop of computer.

Bij het kiezen van een gepolariseerde bril moet u de voorkeur geven aan een model met lineaire polarisatie, wat de bewegingsvrijheid van het hoofd van de kijker niet beperkt. Voor het comfortabel bekijken van driedimensionale films is het ook raadzaam om een 3D-bril aan te schaffen met een hoge doorlaatbaarheid - de parameter die verantwoordelijk is voor de transparantie van de lenzen van dit apparaat.

Wanneer u zowel een sluiterbril als een polariserende bril kiest, moet u ervoor zorgen dat het model dat u kiest compatibel is met de 3D-tv waarvoor deze wordt gekocht. Daarnaast is het belangrijk om bij de verkoper de garantieperiode en de inhoud van het pakket te controleren - bij aankoop van een polarisatiebril kunnen er meerdere paren in de set zitten.

Aanbevolen: