Microfoonrommel Verwijderen

Inhoudsopgave:

Microfoonrommel Verwijderen
Microfoonrommel Verwijderen

Video: Microfoonrommel Verwijderen

Video: Microfoonrommel Verwijderen
Video: ASMR | Removing Pointy Objects / Cleaning Up the Mic (You!) 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met microfoons heeft de gebruiker vaak te maken met verschillende soorten interferentie. Dergelijke interferentie kan alleen worden geëlimineerd als de oorzaak van het optreden ervan bekend is.

Microfoonrommel verwijderen
Microfoonrommel verwijderen

instructies:

Stap 1

Bepaal de oorzaak van de storing door zijn aard. Intens gesis wanneer u buiten opneemt, kan worden veroorzaakt door wind die op de microfoon blaast. Elke vorm van gekraak dat optreedt wanneer de microfoon wordt verplaatst, treedt op wanneer de draden zijn gebroken en kortgesloten. De aanwezigheid in het signaal, naast de stem, van vreemde geluiden (lawaai van auto's, stemmen van mensen ver van de microfoon), duidt op een onjuist geselecteerd richtingspatroon. Ten slotte is de brom, waarvan de frequentie afhangt van de afstand tussen de microfoon en de luidsprekers, een gevolg van akoestische feedback.

Stap 2

Om de microfoon tegen de wind te beschermen, gebruikt u een speciale dop, die zo winddicht wordt genoemd. Het kan worden meegeleverd met de leveringsset van het apparaat, en als het er niet is, wikkel het dan gewoon in met meerdere lagen schuimrubber met een totale dikte van ongeveer 10 millimeter.

Stap 3

Als er een krakend geluid is, probeer dan uit te zoeken welk deel van de kabel is gebogen wanneer dit optreedt. Er is een periodiek optredende kortsluiting of open circuit. Elimineer het.

Stap 4

Om ervoor te zorgen dat de microfoon alleen gevoelig is voor de stem van de spreker, maar niet voor externe ruis, moet u deze wijzigen in een andere met een smal richtingspatroon. Differentiële microfoons DEM en DEMSh, die ongevoelig zijn voor geluiden die het membraan van beide kanten even sterk beïnvloeden, geven goede resultaten. Gebruik in een bijzonder lawaaierige omgeving de keeltelefoon met de microfoon.

Stap 5

U kunt ook een differentiële microfoon of keeltelefoon gebruiken om akoestische feedback te elimineren. Maar ze zijn zelden electret, wat betekent dat een dergelijke oplossing niet geschikt is om in combinatie met een computer te werken. In dit geval kunnen behoorlijk goede resultaten worden verkregen met een piëzo-elektrische laryngofoon, die spanningen van voldoende amplitude ontwikkelt. Het moet noodzakelijkerwijs goed elektrisch geïsoleerd zijn van de nek. Als u een conventionele microfoon gebruikt, probeer dan het volume van de luidsprekers te verlagen of het apparaat verder van hen af te plaatsen. Ten slotte is een radicale oplossing om een koptelefoon te gebruiken in plaats van luidsprekers tijdens het opnemen of uitvoeren van karaoke.

Aanbevolen: