Een Gitaarprocessor Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Gitaarprocessor Aansluiten
Een Gitaarprocessor Aansluiten

Video: Een Gitaarprocessor Aansluiten

Video: Een Gitaarprocessor Aansluiten
Video: Hoe sluit ik een bananenplug aan | Tutorial | Instructievideo 2024, Mei
Anonim

Een gitaarprocessor is een apparaat voor het verwerken van het signaal van een elektrische gitaar. Het is een veelzijdig apparaat dat meerdere pedalen kan vervangen. Door de processor te gebruiken, kunt u verschillende effecten toepassen. Hun kwaliteit kan iets slechter zijn dan bij het gebruik van afzonderlijke apparaten. Maar de processor kan worden afgesteld om het kwaliteitsverschil tot een minimum te beperken.

Een gitaarprocessor aansluiten
Een gitaarprocessor aansluiten

Het is nodig

  • - verwerker;
  • - instructie;
  • - oplader;
  • - elektrische gitaar;
  • - versterker;
  • - 2-3 snoeren met jack-jack connectoren.

instructies:

Stap 1

Inspecteer de processorconnectoren. Ze kunnen van verschillende typen zijn. Omdat het onpraktisch is om ze op het apparaat zelf of op de gitaar te vervangen, is het het beste om draden met geschikte connectoren onmiddellijk aan te schaffen of los te solderen.

Stap 2

Pak je stroomadapter op. Het type wordt aangegeven in de instructies. Bij het bepalen van het type connectoren heb je waarschijnlijk al gelet op de aanwezigheid van twee stopcontacten. Het moment is aangebroken om ze beter te leren kennen. Op een van hen ziet u het opschrift Input, op de andere - Output. Steek de eerste draad in de ingangsaansluiting. Steek de tweede connector van hetzelfde snoer in de aansluiting op de gitaarbody. Het is ontworpen om verschillende apparaten aan te sluiten.

Stap 3

Pak de tweede draad. Steek hem in de uitgang van je gitaarprocessor. Sluit de tweede connector aan op de ingangsaansluiting van uw gitaarversterker. Sluit de adapter aan op het stopcontact van de settopbox. Alleen dan kan het worden aangesloten op het netwerk. Zonder belasting kan de adapter doorbranden.

Stap 4

Bepaal of uw versterker een effectenloop heeft. In dit geval wordt een iets ander verbindingstype gebruikt. Er zijn niet twee, maar drie draden nodig. Het is gemakkelijk om erachter te komen of deze functie beschikbaar is. Onderzoek de achterkant van de versterker. Er moeten ingangen zijn met het label Verzenden en retourneren, dat wil zeggen verzenden en retourneren. Als dat zo is, sluit u de gitaar aan op de ingangsaansluiting van de versterker. Sluit in dit geval de Send-ingang aan op de ingangsaansluiting van de gitaarprocessor. Sluit de Return-ingang aan op de Output-aansluiting. Dit type aansluiting zorgt voor het beste geluid voor uw gitaar.

Stap 5

Sommige processors hebben extra batterijvermogen. Batterijen worden gebruikt in het geval dat er storing of storing wordt gedetecteerd in het lichtnet, wat hoorbaar is tijdens het uitvoeren van een muziekstuk. Als de brom en interferentie niet verdwijnen bij het overschakelen naar batterijvoeding, moet u voor aarding zorgen. Meestal is de versterker geaard omdat de processorbehuizing is aangesloten op de gitaarversterkerbehuizing via een gevlochten afgeschermde kabel.

Aanbevolen: