Wat Te Doen Als U Uw Pincode Bent Vergeten?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als U Uw Pincode Bent Vergeten?
Wat Te Doen Als U Uw Pincode Bent Vergeten?

Video: Wat Te Doen Als U Uw Pincode Bent Vergeten?

Video: Wat Te Doen Als U Uw Pincode Bent Vergeten?
Video: (DU) iPhone terug naar fabrieksinstellingen als toegangscode iPhone vergeten 2024, April
Anonim

Het girale betalingssysteem wordt een steeds populairdere manier van betalen en geldopslag. Dit is niet verwonderlijk, aangezien het best handig is om een lichte compacte kaart mee te nemen in plaats van een zware portemonnee. Bovendien kunt u die gevallen vergeten waarin de koper een kleinigheid moet vinden vanwege het gebrek aan verandering van de verkoper. Er is echter een kleine moeilijkheid bij het gebruik van een plastic kaart: de pincode wordt vaak vergeten door de eigenaren.

Wat te doen als u uw pincode bent vergeten?
Wat te doen als u uw pincode bent vergeten?

Procedure voor het toewijzen van een pincode

De klant ontvangt de pincode direct na ontvangst van de plastic kaart zelf bij de bank. Het geheime wachtwoord wordt aangemaakt door een speciaal computerprogramma dat willekeurig een numerieke reeks van 4 cijfers genereert, waarna dit wachtwoord op papier wordt afgedrukt, dat in een speciale verzegelde envelop wordt gedaan. Bij het aanmaken van een pincode weet geen enkele bankmedewerker wat er in de envelop zit. Daarom moet deze envelop op een veilige plaats worden verborgen, of de code moet worden herschreven naar een ander medium en onthouden. U kunt de pincode onthouden door er bijvoorbeeld een bepaalde datum aan te koppelen. Dus zelfs als u het wachtwoord vergeet, kunt u het dankzij een koppeling onthouden.

Wat moet ik doen als ik mijn pincode ben vergeten?

In het geval dat het wachtwoord nog steeds vergeten is, zal het niet mogelijk zijn om gewoon de technische ondersteuning van de bank te bellen op het telefoonnummer dat op de kaart staat vermeld om de pincode te herstellen. Als de klant het wachtwoord vergeet en de envelop verliest, moet de kaart opnieuw worden uitgegeven. Het is niet mogelijk om de pincode in de bank te herstellen, aangezien geen enkele bankmedewerker over dergelijke informatie beschikt, bovendien bestaat de database met wachtwoorden van plastic kaarten eenvoudigweg niet. Dit is nodig om de vertrouwelijkheid en veiligheid van het gebruik van een plastic kaart te behouden.

Desalniettemin is het de moeite waard om te onthouden dat u een plastic kaart kunt gebruiken, zelfs als u de code vergeet. Bij sommige banken kunt u op vertoon van de kaart en het paspoort zelf contant geld opnemen aan de kassa, hiervoor is geen pincode nodig. Ook hebben bepaalde winkels voor niet-contante betaling van goederen alleen een plastic kaart nodig zonder bevestiging van de code. Bovendien kunt u in online winkels betalen als u alleen het kaartnummer en de code op de achterkant van de kaart kent. Soms is een kaartbevestiging vereist, bijvoorbeeld per sms.

Op de een of andere manier, maar op een dag moet je misschien handelingen uitvoeren met een plastic kaart, waarvoor een pincode nodig is. Als u het wachtwoord of de locatie van de envelop niet kunt onthouden, moet u contact opnemen met de bank en vervolgens een nieuwe plastic kaart aanvragen. De kaart krijgt respectievelijk een nieuw nummer, geldigheidsduur en pincode. Bij de meeste banken moet u betalen voor het opnieuw uitgeven van de kaart en 1-2 weken wachten. Als er geld op de oude kaart staat, wordt dit overgemaakt naar de rekening van de nieuwe.

Aanbevolen: