Een Subwoofer Met Dubbele Spoel Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Subwoofer Met Dubbele Spoel Aansluiten
Een Subwoofer Met Dubbele Spoel Aansluiten

Video: Een Subwoofer Met Dubbele Spoel Aansluiten

Video: Een Subwoofer Met Dubbele Spoel Aansluiten
Video: Wiring Your DVC 4 Ohm Subwoofer - 2 Ohm Parallel vs 8 Ohm Series Wiring 2024, April
Anonim

Luidsprekers met dubbele spreekspoel zijn van hetzelfde type elektrodynamisch type. Bovendien verschillen ze uiterlijk bijna niet van vergelijkbare ontwerpen met één spreekspoel. Het aansluiten van een subwoofer op een pc is iets anders dan hoe een conventioneel geluidssysteem is opgezet. Niettemin, door de stapsgewijze instructies te volgen, kunt u de taak gemakkelijk aan.

Een subwoofer met dubbele spoel aansluiten
Een subwoofer met dubbele spoel aansluiten

Het is nodig

  • - subwoofer;
  • - akoestische draden.

instructies:

Stap 1

Raak vertrouwd met uw geluidssysteem, vooral de uitgangen. Het is absoluut noodzakelijk om de overeenkomst van hun aantal met het aantal kolommen te berekenen. Als je een extra uitgang voor een subwoofer hebt, onthoud dan dat je niet veel problemen zult hebben. Als er echter geen is, moet u één paar luidsprekers uitschakelen.

Stap 2

Als het aantal uitgangen in de geluidskaart overeenkomt met het aantal luidsprekers, is het noodzakelijk om speciale luidsprekers aan te sluiten op de luidsprekerdraden. Om dit te doen, maakt u ze voorzichtig vast aan speciale klemmen. Hetzelfde moet worden gedaan als het aantal uitgangen groter is dan het aantal luidsprekers, inclusief een actieve subwoofer. Ga op dezelfde manier te werk als de geluidskaart een subwooferaansluiting heeft.

Stap 3

Schroef de andere uiteinden van de draden aan de hoofdeenheid van het luidsprekersysteem. In de regel worden ze met dezelfde klemmen aan de achterwand bevestigd.

Stap 4

Sluit uw luidsprekers aan op de connectoren op de geluidskaart. Sluit hierbij de corresponderende uitgangen aan op de hoofdluidspreker van de luidspreker met behulp van draden met jack-aansluitingen.

Stap 5

Sluit een actieve subwoofer aan op de speciale aansluiting op uw geluidskaart.

Stap 6

Aangezien je te maken hebt met een subwoofer met twee spreekspoelen, moet je er rekening mee houden dat elke spoel (spoel) moet worden aangesloten op een apart kanaal dat zich op de eindversterker bevindt. Deze optie is uitermate handig voor versterkers die structureel niet in staat zijn om in een overbrugde verbinding te functioneren. Alleen dit type opname moet met recht worden erkend als de voorouder van subwoofers met een dubbele spreekspoel.

Aanbevolen: