Hoe Het Geluid In Een Koptelefoon Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid In Een Koptelefoon Aan Te Zetten
Hoe Het Geluid In Een Koptelefoon Aan Te Zetten

Video: Hoe Het Geluid In Een Koptelefoon Aan Te Zetten

Video: Hoe Het Geluid In Een Koptelefoon Aan Te Zetten
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, April
Anonim

De reden voor het verlies van geluid in de hoofdtelefoon kan software of hardware zijn. In het tweede geval kan het worden verborgen in de koptelefoon zelf, of in het apparaat waarop ze zijn aangesloten.

Hoe het geluid in een koptelefoon aan te zetten
Hoe het geluid in een koptelefoon aan te zetten

instructies:

Stap 1

Controleer de positie van de volumeregelaar op het apparaat waarop de hoofdtelefoon is aangesloten. Het kan zowel worden geregeld met een variabele weerstand als met knoppen die de controller commando's geven om het signaalniveau te verlagen of te verhogen. Controleer ook of de mute-modus is ingeschakeld. Start de softwaremixer op de computer (de naam hangt af van het gebruikte besturingssysteem) en controleer vervolgens de positie van de knop met de naam Master Volume of iets dergelijks. Controleer ook of het selectievakje Uitgangsaansluiting uitschakelen is aangevinkt.

Stap 2

Wanneer een koptelefoon niet rechtstreeks op het apparaat is aangesloten, maar via actieve speakers, kun je het volume op beide apparaten aanpassen. De coëfficiënten die door hun regelaars zijn ingesteld, worden met elkaar vermenigvuldigd: als ten minste één ervan op nul wordt gezet, is er geen geluid. Controleer hun positie.

Stap 3

Controleer eerst op welke aansluiting de hoofdtelefoon is aangesloten, nadat u ervoor heeft gezorgd dat de bedieningselementen op de juiste posities zijn ingesteld, maar zonder geluid te produceren. Degene die moet worden gebruikt, kan groen gekleurd zijn of er kan een hoofdtelefoonpictogram naast staan. Als het apparaat ingebouwde luidsprekers heeft (bijv. laptop, draagbare radio), moeten deze luidsprekers worden uitgeschakeld na het insteken van de stekker.

Stap 4

Als je merkt dat er zelfs bij de juiste aansluiting geen geluid is, controleer dan eerst of er geen volumeregeling op de koptelefoon zelf zit. Schuif het vanuit de nulpositie. Als de regelaar niet aanwezig is of correct is geïnstalleerd, duidt de afwezigheid van geluid in een of beide kanalen op een storing van de hoofdtelefoon, aansluiting of versterker zelf. Als u niet weet hoe u ze moet repareren, vertrouw dit werk dan toe aan iemand met de juiste vaardigheden. Alle reparatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd met spanningsloze apparatuur.

Stap 5

Sommige mono-apparaten, bijvoorbeeld analoge spraakrecorders, zijn uitgerust met aansluitingen, waarop zelfs een werkende stereohoofdtelefoon slechts één kanaal zal werken. Om beide te laten werken, maakt u een adapter die bestaat uit een stereostekker en een jack. Sluit bij de stekker twee draden aan op het nabije en verre contact en gebruik de middelste niet. Sluit een van de draden aan op de gemeenschappelijke aansluiting van het stopcontact en de andere op de contacten van de linker- en rechterkanalen die met elkaar zijn verbonden.

Aanbevolen: