Hoe De Antennekabel Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Antennekabel Aan Te Sluiten?
Hoe De Antennekabel Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Antennekabel Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Antennekabel Aan Te Sluiten?
Video: How to Fit a Coax Connector and Make Your Own Aerial & Satellite Cable 2024, Mei
Anonim

De antennekabel is voor het aansluiten van een buitenantenne op een toegangspunt binnenshuis. Antennekabel verbetert de kwaliteit van het ontvangen signaal. Het wordt aanbevolen om een speciale adapter te gebruiken om de antennekabel aan te sluiten.

Hoe de antennekabel aan te sluiten?
Hoe de antennekabel aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

De antennekabel buigt niet goed, dus voor een correcte installatie is een flexibele adapter nodig. Er zijn in de handel connectoren verkrijgbaar voor een 6 mm antennekabel met een dikke middengeleider.

Stap 2

Er is geen soldeerapparatuur nodig om de connector te monteren. Strip de bovenisolatie ongeveer 20 mm. Knip de bovenste laag isolatie rond de omtrek af. Zorg ervoor dat u de metalen vlecht hierbij niet beschadigt. Wikkel de vlecht aan de buitenkant van de kabel, als een kous.

Stap 3

Strip de binnenste isolatie van de middengeleider. Schroef de huls op de omwikkelde vlecht met een tang. De coaxiale connector is klaar. Schroef de antenne-aansluitingen van meerdere ontvangers erop en sluit de stekker aan op de splitter en antenneversterker.

Stap 4

Verlenging van de antennekabel om deze te verlengen wordt precies uitgevoerd door middel van het connectorapparaat, gewoon draaien of solderen zal leiden tot een verslechtering van de bedrijfsparameters van de kabel. Een andere mogelijkheid voor het verlengen van de antennekabel is het gebruik van een speciaal flexibel verlengsnoer. Als het verlengstuk is gemonteerd, is het een trommel met daarop een flexibele antennedraad, bedekt met een plastic omhulsel.

Stap 5

Wanneer u een stijve antennekabel gebruikt, moet u deze niet om de beurt buigen of draaien - dit kan leiden tot een aanzienlijke verslechtering van de signaalkwaliteit.

Aanbevolen: