Hoe Bel Je Een Kabel?

Inhoudsopgave:

Hoe Bel Je Een Kabel?
Hoe Bel Je Een Kabel?

Video: Hoe Bel Je Een Kabel?

Video: Hoe Bel Je Een Kabel?
Video: How to do a Raley on a Wakeboard! Trick Tutorial Tuesdays! | The Peacock Brothers 2024, April
Anonim

De bewerking van het bepalen van de integriteit van de kabeladers wordt continuïteit genoemd. Het wordt uitgevoerd met behulp van zowel gecombineerde als gespecialiseerde apparaten. Vooral handig onder hen zijn die met een geluidsindicatie.

Hoe bel je een kabel?
Hoe bel je een kabel?

instructies:

Stap 1

Gebruik een willekeurige tester om een continuïteitstest uit te voeren. Het maakt niet uit of het digitaal of analoog is, maar het is wenselijk dat het een audio-indicatiemodus heeft. Hierdoor kunt u werken zonder afgeleid te worden door veranderingen in de positie van de pijl of weergave van metingen.

Stap 2

Wat het apparaat ook is, schakel het op de grofste limiet naar de weerstandsmeetmodus. In een digitaal apparaat is hij het die overeenkomt met de modus waarin de geluidsindicatie werkt. Meestal verschijnt het geluid wanneer de weerstand daalt tot een bepaalde drempel, die wordt aangegeven in de instructies voor het apparaat.

Stap 3

Als je geen digitaal uitleesapparaat hebt, of het is zo duur dat je het alleen in uitzonderlijke gevallen gebruikt, om het niet te bederven, monteer dan een geluidssonde. Er zijn een aanzienlijk aantal circuits voor deze sondes - kies daaruit degene waarvoor u de onderdelen hebt om te maken.

Stap 4

Lichtindicatie kan ook handig zijn. In tegenstelling tot een meetklok of digitale indicator, kan helder licht worden gezien zonder rechtstreeks in het instrument te kijken, dus een lichtsonde is bijna net zo handig als een geluidssonde. Demonteer een LED-zaklamp met laag vermogen en sluit de meetsnoeren erop aan in plaats van op de schakelaar.

Stap 5

Om de integriteit van de kabelkern te bepalen, raakt u deze aan met de eerste sonde van het apparaat vanaf het ene uiteinde van de kabel (zorg ervoor dat u deze vooraf volledig spanningsloos maakt!), En zoek dan met de tweede sonde dezelfde kern aan het andere uiteinde van de kabel. Controleer ook of er geen kortsluitingen of lekken zijn tussen de draden. Herhaal de handeling voor alle andere kernen.

Stap 6

Als alle draden in de kabel dezelfde kleur isolatie hebben, draag dan een nummerplaatje aan elke kant bij het maken van een continuïteit. Dit voorkomt dat u het nummer opnieuw moet kiezen als de kabel weer nodig is.

Aanbevolen: