Hoe Interferentie Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Interferentie Te Verwijderen?
Hoe Interferentie Te Verwijderen?

Video: Hoe Interferentie Te Verwijderen?

Video: Hoe Interferentie Te Verwijderen?
Video: Tips om tandsteen op natuurlijke wijze te verwijderen 2024, Mei
Anonim

Interferentie met televisie en radio leidt tot vervorming van beeld en geluid, het ontstaan van onaangename ruis. Er zijn veel soorten storingsbronnen en evenzoveel manieren om ze te onderdrukken.

Hoe interferentie te verwijderen?
Hoe interferentie te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Als er storing optreedt tijdens de werking van een bepaald elektrisch apparaat, maar van intermitterende aard is, wordt dit veroorzaakt door slecht contact in de stekker, schakelaar en aansluitpunten van de aansluitdraden. Om het probleem op te lossen, neemt u een gewone radio, schakelt u deze over naar de middengolfband en stemt u vervolgens af op een frequentie die vrij is van stations. Gebruik het om de storingsplaats te zoeken over de gehele lengte van de kabel vanaf de plaats van verbinding met het netwerk tot aan het apparaat. Koppel vervolgens het netsnoer los, reinig de contacten van de schakelaar of stekker, schakel het apparaat in en controleer of de interferentie is verdwenen. Als blijkt dat er interferentie optreedt als gevolg van de geoxideerde contacten van het stopcontact, schakel dan de machine in het schild uit voordat u deze schoonmaakt en gebruik vervolgens een sonde-indicator om te controleren of de spanning echt verdwenen is.

Stap 2

Als de storingsbron een lamp (gloeilamp of spaarlamp) is die niet goed genoeg in de fitting is geschroefd, zet hem dan uit, laat hem afkoelen en zet hem dan weer aan. Reinig indien nodig de fitting en lampcontacten met de armatuur spanningsloos. Houd er rekening mee dat de spaarlamp zelf in staat is om lichte maar soms merkbare interferentie te veroorzaken. Zet de ontvanger gewoon op meer dan een halve meter afstand.

Stap 3

Aanzienlijk meer intense interferentie wordt veroorzaakt door pulstransformatoren van halogeenlampen. Sluit de transformator aan op de lamp met kortere geleiders en plaats deze dichter bij de lamp. Maar het is beter om deze te vervangen door een gewone, laagfrequente - deze zijn ook beschikbaar voor halogeenlampen.

Stap 4

In het geval dat interferentie het ontvangende apparaat niet via de antenne maar via het netwerk binnendringt, sluit u het aan op het netwerk via een speciaal verlengsnoer met een ingebouwd filter. Doe hetzelfde om het binnendringen van interferentie in het netwerk te onderdrukken van een ander apparaat dat ze kan veroorzaken (met name een computer of tv).

Stap 5

Een effectieve methode om zowel het binnendringen van interferentie in het apparaat als de emissie van interferentie zelf te onderdrukken, is afscherming. Gebruik hiervoor metalen afdekkingen die zijn aangesloten op de gemeenschappelijke draad van het apparaat. Ze worden schermen genoemd. Stel een dergelijk scherm niet bloot aan hoogspanning.

Stap 6

Kabels kunnen ook worden afgeschermd. Gebruik ze wanneer het ontvangende apparaat te gevoelig is. Met hun hulp kunt u de ruis in de vorm van AC-gezoem in laagfrequente audioapparaten elimineren.

Stap 7

Interferentie in de vorm van een brom, soms vergezeld van klikken en ritmisch verdwijnen, komt van mobiele telefoons, waarvan de signalen worden gedetecteerd door parasitaire niet-lineaire elementen van een radio-ontvangst- of -versterkingsapparaat. Beweeg uw telefoon gewoon verder en dergelijke interferentie zal verdwijnen.

Stap 8

Probeer een externe antenne op de ontvanger aan te sluiten met een afgeschermde kabel (en een 75 ohm coaxkabel op de tv). Interferentie zal niet alleen verdwijnen door de afstand van de antenne tot de bron, maar ook door de verandering in de signaal-ruisverhouding.

Aanbevolen: