Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tv Bij Het Aansluiten Van Hdmi

Inhoudsopgave:

Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tv Bij Het Aansluiten Van Hdmi
Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tv Bij Het Aansluiten Van Hdmi

Video: Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tv Bij Het Aansluiten Van Hdmi

Video: Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tv Bij Het Aansluiten Van Hdmi
Video: Fix HDMI No Sound in Windows 10 When Connect to TV - No HDMI Audio Device Detected 2024, Maart
Anonim

Veel gebruikers gebruiken hun eigen tv als monitor door hun computer met een hdmi-kabel op de tv aan te sluiten. Heel vaak hebben ze een probleem dat verband houdt met het gebrek aan geluid op de tv.

Waarom is er geen geluid op de tv bij het aansluiten van hdmi
Waarom is er geen geluid op de tv bij het aansluiten van hdmi

Een computer aansluiten op een tv met een HDMI-kabel

Het is een geweldig idee om je computer op je tv aan te sluiten om je favoriete game op het grote scherm te spelen of een film te kijken. Hiervoor heeft de gebruiker direct een computer, tv en hdmi-kabel nodig. In feite zijn er geen problemen met het verbinden van het ene apparaat met het andere. Het is voldoende om de kabel op de computer en de tv aan te sluiten, ze aan te zetten en het HDMI-gedeelte te selecteren. Hiermee is de verbindingsprocedure voltooid, maar wat als na het aansluiten van deze apparaten het geluid op de tv verdwijnt (of alleen uit de computerluidsprekers komt)?

Hoe los ik het probleem op zonder geluid op mijn tv?

Misschien zijn veel mensen een soortgelijk probleem tegengekomen bij het synchroniseren van deze twee apparaten. Eerst moet u de oorzaak van de storing achterhalen. Eerst moet u het apparaat voor het afspelen van audio op uw computer of laptop controleren. Heel vaak gebeurt het dat de tv die op de computer is aangesloten, niet wordt gebruikt als apparaat voor het afspelen van audio, wat betekent dat het als standaardapparaat moet worden ingesteld. Dit gaat als volgt: u moet met de rechtermuisknop op het geluidspictogram klikken dat zich op de taakbalk in de rechterbenedenhoek bevindt en het item "Afspeelapparaten" selecteren. In het venster dat verschijnt, worden alle afspeelapparaten weergegeven, inclusief de tv zelf. Vervolgens moet u het selecteren en met de rechtermuisknop klikken en vervolgens in het contextmenu "Als standaard gebruiken". Na bevestiging moet de tv worden gebruikt als het standaardapparaat voor audio-uitvoer.

Soms wordt de tv mogelijk niet weergegeven in dit venster. Wees niet bang en raak van tevoren in paniek. Als uw tv niet in het venster wordt weergegeven of de status "Inactief" heeft, hoewel de HDMI-kabel al op beide apparaten is aangesloten, volstaat het om de laptop of computer opnieuw op te starten met de HDMI-kabel aangesloten. Wanneer de pc opnieuw opstart, ga dan opnieuw naar dit menu. De tv moet in het venster verschijnen en beschikbaar worden voor gebruik. Anders moet u speciale stuurprogramma's downloaden en installeren die u op de officiële website kunt vinden.

Als het probleem niet is opgelost, probeer dan het geluid op de tv te controleren, het kan zijn dat het gewoon is uitgeschakeld. Het probleem kan in de HDMI-kabel zelf liggen. De draden erin kunnen bijvoorbeeld oxideren of beschadigd raken. In dit geval kan alleen een nieuwe HDMI-kabel het probleem oplossen.

Aanbevolen: