GPS Instellen Op Android

Inhoudsopgave:

GPS Instellen Op Android
GPS Instellen Op Android

Video: GPS Instellen Op Android

Video: GPS Instellen Op Android
Video: Fix and calibrate GPS on your Android device 2024, April
Anonim

Iedereen weet dat de locatie kan worden bepaald via Google en Yandex-kaarten, met mobiel internet of wifi. Het mobiel internet is voor velen echter te duur als je moet betalen voor wifi. Voor mij was dit geen uitzondering, maar ik wilde toch door de stad navigeren. En niet alleen in de stad, maar ook in het bos, waar op sommige plekken geen dekking is, geen verbinding, maar waar ik af en toe paddenstoelen pluk. Ik twijfelde tussen het kopen van een GPS-navigator en een smartphone, maar ik koos voor het laatste, aangezien de toestellen voor de prijs hetzelfde waren en ik navigatie via mobiel internet of wifi ook niet wilde uitsluiten.

GPS instellen op Android
GPS instellen op Android

Het is nodig

Smartphone met GPS, A-GPS-versie van Android 4.2

instructies:

Stap 1

U moet dus eerst de locatiebepaling door GPS-satellieten op uw smartphone inschakelen en het selectievakje "Op netwerkcoördinaten" aanvinken.

Beeld
Beeld

Stap 2

Nu moet u een GPS-test van het apparaat uitvoeren. Om dit te doen, download het programma van PlayMarket, ik vond de eenvoudigste GPSfix.

Stap 3

Voordat u begint met het testen van GPS, moet u een paar voorwaarden onthouden:

a) Ga naar buiten (bij voorkeur een open ruimte zoals een stadion of park).

b) Probeer 15 minuten op één plek te blijven, beweeg niet langs de straat, stap niet in het vervoer, ga niet naar winkels of oversteekplaatsen - dit is de tijd die nodig is om het systeem op te warmen, de zogenaamde "koude start". Wanneer het navigatorprogramma is ingeschakeld, is het mogelijk om met de auto te bewegen (maar niet met de trolleybus - het kan het satellietsignaal onderbreken).

Klik op Start met repareren of een speciaal pictogram in de vorm van een cirkel en bekijk de tijd die het programma zal besteden aan het detecteren van satellieten. Er kunnen maximaal 12 satellieten verschijnen (op hoog terrein), maar meestal zullen 5-6, en nadat de tijd is verstreken, coördinaten zoals lon 44 ° 57'49.0 "N, lat 34 ° 06'20.0" E en azimut verschijnen. En als het binnen is, zal het No Fix schrijven - niet opgelost.

Stap 4

Nu hebben we offline kaarten nodig voor het navigatorprogramma. Dergelijke kaarten kunnen gratis worden gedownload en gebruikt in dergelijke programma's: YandexMaps, Be-on-Road, MapsFactor, de laatste twee - in 3D-versies. Misschien zijn er nog andere, maar het was alleen mogelijk om kaarten erin te downloaden en toe te passen. GoogleMaps-app voor Android 4.2 wordt helemaal niet gedownload.

Wat betreft Yandex-kaarten, zou ik willen opmerken dat alleen grote steden beschikbaar zijn om te downloaden, en dit is niet relevant voor het bos.

Beeld
Beeld

Stap 5

Het is erg belangrijk om de "Instellingen-Profielen" van transport - Voetganger in te stellen in de instellingen van het MapsFactor-programma, anders kunt u gemakkelijk verdwalen bij het instellen van de route. Er is een voice-over van de route. Het nadeel is dat het erg moeilijk is om het vertrekpunt en de bestemming te kiezen bij het Adres, je moet willekeurig op de kaart klikken.

Aanbevolen: