Praten Via Een Koptelefoon

Inhoudsopgave:

Praten Via Een Koptelefoon
Praten Via Een Koptelefoon

Video: Praten Via Een Koptelefoon

Video: Praten Via Een Koptelefoon
Video: Kan ik een Bluetooth koptelefoon draadloos verbinden met mijn tv? 2024, April
Anonim

Als je geen microfoon hebt, maar wel een koptelefoon, kun je deze ook op een audioapparaat aansluiten en als microfoon gebruiken. De verbindingsmethode is afhankelijk van het type audioapparaat dat u gebruikt.

Praten via een koptelefoon
Praten via een koptelefoon

instructies:

Stap 1

Als je een koptelefoon wilt aansluiten op een apparaat dat is ontworpen om te werken met een dynamische microfoon, heb je geen bijpassende circuits nodig. Als het apparaat een microfoonaansluiting van 3,5 mm heeft, sluit u gewoon een hoofdtelefoon aan zonder enige aanpassingen. Spreek in uw rechteroor, want de linker wordt kortgesloten in de aansluiting.

Stap 2

Om beide zenders als microfoons te gebruiken, knipt u de stekker ervan af en sluit u vervolgens de andere, mono aan. Als je alleen een stereo bij de hand hebt, sluit je deze aan op het gemeenschappelijke contact met de middelste. Verbind de gouden of zilveren draden met elkaar en verbind ze met de gemeenschappelijke pin van de stekker. Sluit de blauwe of groene draad aan op de oranje of rode draad en maak vervolgens verbinding met het verre contact.

Stap 3

Er zijn apparaten die zijn ontworpen om een dynamische microfoon te accepteren, maar met verschillende aansluitingen. Veel karaokesystemen hebben bijvoorbeeld 6, 3 mm-connectoren en bandrecorders hebben 5-pins connectoren. Knip vervolgens de stekker van de hoofdtelefoon af en sluit de 6, 3 mm-stekker op zijn plaats aan zoals hierboven beschreven. Als de speler twee aansluitingen heeft, kunnen vier mensen tegelijkertijd zingen met twee koptelefoons.

Stap 4

Om een koptelefoon in plaats van een microfoon aan te sluiten op een bandrecorder met een vijfpolige aansluiting (DIN-standaard, of, equivalent, ONTs-VG), sluit u de gouden of zilveren draden aan elkaar aan, sluit u aan op het middelste contact van de stekker, en blauw of groen samen met rood of oranje - naar rechts. Als zo'n microfoon niet werkt, verplaats dan het laatste paar draden van het rechtercontact naar het linker. De pinout van deze connector is afhankelijk van het jaar waarin de recorder is gemaakt.

Stap 5

Geluidskaarten zijn niet ontworpen om te werken met een dynamische microfoon. Elke poging om zo'n microfoon er rechtstreeks op aan te sluiten, zal resulteren in een bijna niet te onderscheiden geluid. Gebruik een microfoonversterker om het signaal te versterken - kant-en-klaar of zelfgemaakt. Maar onthoud dat zonder de frequentierespons te corrigeren, zelfs met de beste versterker, je een luid, maar dreunend geluid krijgt. Gebruik daarom een versterker die is uitgerust met geschikte correctiecircuits. Uitstekende resultaten kunnen met name worden verkregen met een afspeelversterkerkaart van een pocketspeler. Bovendien is de versterking zo hoog dat er mogelijk een verzwakker moet worden geïnstalleerd tussen deze en de microfooningang van de geluidskaart. Probeer ook een voorversterker te gebruiken die is ontworpen om te werken met de elektromagnetische pickup van een draaitafel.

Aanbevolen: