Hoe Een Stationaire Mediaspeler Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stationaire Mediaspeler Te Kiezen?
Hoe Een Stationaire Mediaspeler Te Kiezen?

Video: Hoe Een Stationaire Mediaspeler Te Kiezen?

Video: Hoe Een Stationaire Mediaspeler Te Kiezen?
Video: IOT - Distance & Stationary 2024, April
Anonim

Tegenwoordig verliezen optische media zoals cd, dvd of blu-ray stilaan hun relevantie. Stationaire mediaspelers komen als beste uit de bus. Deze toestellen zijn voorzien van een eigen harde schijf, Blu-ray drive, verschillende bedrade en draadloze interfaces. Met behulp van de mediaspeler kunt u alle inhoud afspelen, inclusief foto's. Het kiezen van een echt hoogwaardige en betrouwbare mediaspeler is echter erg moeilijk. Voordat u koopt, moet u vertrouwd raken met de basisparameters van het apparaat.

Hoe een stationaire mediaspeler te kiezen?
Hoe een stationaire mediaspeler te kiezen?

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste kenmerken van een mediaspeler is hoe informatie wordt opgeslagen.

Het grote voordeel van een mediaspeler met ingebouwde harde schijf is de mogelijkheid om alle content (muziek, video's, foto's) op één plek op te slaan. De meeste moderne modellen gebruiken 3,5-inch harde schijven, het volume van dergelijke apparaten bereikt 3TB. In winkels vind je echter compactere spelers die gebruikmaken van 2,5-inch harde schijven. Hoe groter het volume van het apparaat, hoe hoger de prijs. Sommige modellen gebruiken externe HDD-schijven, waardoor de koper onafhankelijk het volume van het apparaat kan kiezen.

Schijfloze mediaspelers zijn veel kleiner. Dergelijke apparaten spelen inhoud af van geheugenkaarten, flashdrives, smartphones of USB-drives. Let daarom bij het kopen van een dergelijk apparaat op de aanwezigheid van verschillende slots voor geheugenkaarten van verschillende formaten en USB-poorten. Sommige modellen hebben de functie om via een draadloze interface verbinding te maken met externe apparaten.

Stap 2

Let daarna op de formaten die het toestel kan afspelen. Hoe meer hoe beter. Daarnaast is het aan te raden om een toestel te kiezen met ondersteuning voor Full HD, dergelijke content komt steeds vaker voor. Het is wenselijk dat het apparaat de volgende videoformaten ondersteunt: FLV, Xvid, DivX HD, MPEG-1, MOV, AVI, RMVB, MKV, H.264, AVC HD, DivX, VC-1, TS, WMV9, MPEG- 2, MPEG-4, M2TS, M2T, TP. De lijst met afspeelbare muziek- en grafische formaten moet het volgende bevatten: MP3, WMA, WAB, PCM, AC3, OGG, LPCM, FLAC, AAC, M4A, MKA, AIFF, AIF en BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF. Ook ondersteuning voor meerkanaals audio en ondertitels is niet overbodig.

Stap 3

De mediaspeler moet zijn voorzien van alle benodigde connectoren voor het aansluiten van een monitor, tv, projector, luidsprekersysteem. In dit geval moet u zich laten leiden door de uitrusting die u al heeft.

Stap 4

Een belangrijk kenmerk van elke mediaspeler is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot internet of verbinding te maken met een lokaal netwerk. Deze functie wordt geïmplementeerd met behulp van een conventionele adapter. Door het apparaat aan te sluiten op het lokale netwerk, kunt u alle inhoud afspelen die op uw computer is opgeslagen. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot internet stelt u in staat informatie van verschillende diensten en sociale netwerken (bijvoorbeeld YouTube of VKontakte) te reproduceren. Sommige moderne modellen hebben ook ingebouwde torrent-clients.

Stap 5

De apparaatinterface moet eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn. Voor dit doel zijn sommige modellen uitgerust met een extern scherm waarop alle benodigde informatie wordt weergegeven.

Aanbevolen: