Welke Mediaspeler Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Welke Mediaspeler Te Kiezen
Welke Mediaspeler Te Kiezen

Video: Welke Mediaspeler Te Kiezen

Video: Welke Mediaspeler Te Kiezen
Video: Best Streaming Media Players 👌 Top 6 Streaming Media Player Picks | 2021 Review 2024, Mei
Anonim

Moderne HD-mediaspelers worden actief gebruikt om multimedia te presenteren. Maar om de juiste speler te kiezen, moet je de belangrijkste technische kenmerken en functies ervan bestuderen.

Mediaspeler
Mediaspeler

Wat is een multimediaspeler

Niemand heeft lange tijd een videorecorder gebruikt en dvd-spelers behoren langzaam tot het verleden. Het beste voorbeeld van moderne technologie voor het afspelen van video en audio is de HD-mediaspeler. Hiermee kunt u films en clips in high definition bekijken. Bovendien is zo'n digitaal apparaat compact, disks of cassettes zijn niet nodig om het te gebruiken. Video's kunnen direct in het ingebouwde geheugen worden geladen, sluit vervolgens de mediaspeler aan op de tv en geniet van het kijken. Meestal is het opslagapparaat een harde schijf of flashgeheugen.

Een speciale chipset of processor is verantwoordelijk voor het verwerken van audio- en video-informatie in een dergelijke techniek. De prestaties zijn afhankelijk van het frequentiebereik.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een mediaspeler

Voordat u een mediaspeler koopt, moet u beslissen over de belangrijkste kenmerken ervan. Als u een grote hoeveelheid multimedia-inhoud in het geheugen van de speler wilt opslaan, moet u een model met een harde schijf kiezen. Meestal kunnen deze digitale apparaten worden uitgerust met een opslagcapaciteit van maximaal 6 terabyte. Sommige modellen ondersteunen alleen de installatie van een harde schijf, maar deze wordt niet meegeleverd. Hier moet u uitgaan van uw financiële mogelijkheden. Het kan voor iemand voordeliger zijn om later een harde schijf te kopen.

De meeste multimediaspelers ondersteunen alle bekende afspeelformaten voor video en audio. Vraag voor aanschaf echter aan uw adviseur of deze HD-mediaspeler het formaat ondersteunt dat u gewend bent te gebruiken.

Het is moeilijk te betwisten dat iedereen zijn favoriete clips en films in uitstekende kwaliteit wil zien. Dit betekent dat de winkel aandacht moet besteden aan digitale apparaten waarmee je video in hoge resolutie 1920x1080 of 1280x720 pixels kunt afspelen. De kwaliteit van opnemen en afspelen in VGA-formaat (640x480 pixels) zal bijna niemand bevallen.

De aanwezigheid van een speciaal dvd-station in de speler kan geen kwaad. Sommige mensen zijn gewend om hun homevideo's op schijven op te slaan. Om geen extra tijd te verspillen aan het herschrijven van video's, is het beter om meteen een mediaspeler met een schijf te kopen.

En let natuurlijk op de connectoren waar het toestel over beschikt. Het is wenselijk dat de behuizing aansluitingen heeft voor aansluiting op een tv en een computer, composiet audio- en video-aansluitingen en een kaartlezer voor het lezen van geheugenkaarten.

Aanbevolen: