Een MFP Kiezen

Inhoudsopgave:

Een MFP Kiezen
Een MFP Kiezen

Video: Een MFP Kiezen

Video: Een MFP Kiezen
Video: Welke soort spaarrekening kiezen? 2024, April
Anonim

De keuze aan multifunctionele apparaten voor thuis en op kantoor is gevarieerd. MFP's in de aanbieding met zwarte en kleurencartridges, ingebouwde fax, extra functies zoals vouwen, rillen, naaien. Er is een techniek voor grootformaat printen en het aanbrengen van afbeeldingen op diverse materialen. Natuurlijk verschillen de prijzen ook.

Een MFP kiezen voor thuis en op kantoor
Een MFP kiezen voor thuis en op kantoor

Het is het beste om thuis een MFP te kiezen, niet in een winkel: het is gemakkelijker om verschillende modellen te evalueren en te vergelijken. Grote elektronicawinkels hebben al lang online winkelpuien en bieden zelfs aangename kortingen aan degenen die op de site winkelen. Bovendien helpen verschillende services u snel kennis te maken met beoordelingen van verschillende merken apparatuur en alle valkuilen van de bediening te ontdekken.

Hoeveel bent u bereid te besteden aan een MFP?

Bepaal allereerst een budget. Welke fondsen heb je nu? Hoe vaak verwacht u cartridges te vervangen? Als je van plan bent veel te printen, is het zinvol om te kijken naar een professionele techniek met een continuous ink supply system (CISS). Voor thuisgebruik is een budgetmodel geschikter, dat gemakkelijk zelf of bij een servicecentrum kan worden getankt.

Afdrukken in kleur of zwart-wit?

Voor het printen van documenten en tekeningen is een voordelige laser-MFP met tonerpoeder voldoende. Als u van plan bent om met foto's of afdrukmaterialen te werken, moet u de mogelijkheid hebben om in kleur af te drukken. Inkjetprinters en MFP's met vloeibare inkt zijn wijdverbreid, lasermodellen zijn nog steeds niet betaalbaar voor de gemiddelde consument en vereisen een aantal resoluties.

Welke MFP-functies heeft u nodig?

Standaard MFP's combineren een kopieerapparaat, scanner en printer - dit apparaat is voldoende voor thuisgebruik of een klein kantoor. Er zijn vereenvoudigde modellen (alleen kopieerapparaat en printer) en meer complexe modellen, met ingebouwde fax of speciale functies:

- vouwen - vouwen van het drukwerk tot nette boekjes;

- stikken - bladen naaien in het formaat van een boek of notitieboekje;

- nieten - zodat u niet constant een nietmachine en nietjes bij de hand hoeft te hebben;

- kreuken - de vouwlijnen strijken voor meer gemak.

Dergelijke apparaten zijn onmisbaar in reclamebureaus en drukkerijen.

Waar moet u nog meer op letten bij het kiezen van een MFP?

Bedenk op welke soorten en maten materiaal je gaat printen. Mogelijk hebt u een apparaat nodig waarmee u formulieren of brieven kunt invullen, ansichtkaarten en visitekaartjes op zwaar papier of karton kunt afdrukken, dvd-oppervlakken kunt decoreren en afbeeldingen op stof en film kunt aanbrengen. Voor het maken van kalenders, posters en posters wordt er grootformaat geprint op professionele apparatuur.

Als u op zoek bent naar een kantoor-MFP die door meerdere medewerkers wordt gedeeld, overweeg dan een draadloos model, zodat u uw secretaresse niet hoeft af te leiden om documenten af te drukken. Het is niet overbodig om duidelijk te maken welke software er in de kit zit en of deze compatibel is met uw besturingssysteem.

Bereken hoe lang het model meegaat onder de belasting die u plant. Is de geselecteerde MFP compatibel met verbruiksartikelen van andere fabrikanten? Hoe gemakkelijk is het om nieuwe cartridges van de fabrikant te krijgen en hoe vaak moet u dit doen? Is er technische ondersteuning en reparaties onder garantie? Door deze details voorafgaand aan de aankoop te verduidelijken, bespaart u uzelf de frustraties.

Vraag ten slotte bij het kiezen van een model in een winkel de verkoper om een paar afdrukken te maken. Let tijdens de werking van het apparaat op de afdrukkwaliteit en -snelheid, inktstabiliteit en het geluidsniveau.

Aanbevolen: